Puan

8.510 üzerinden
128 kişi
Bu Kez Kitap Değil, Film Kazandı…
·197 syf.·
2026 14. kitabı
Nicholas Sparks’ın Defter’ini bitirdim. Filmi defalarca izlemiş ve çok sevmiş biri olarak kitaba büyük bir heyecanla başladım. Normalde her zaman “kitap daha iyidir” tarafında olurum ama bu kez işler benim için hiç öyle olmadı. Öncelikle Noah ve Allie aşkına bir türlü inanamadım. Bize “çok büyük bir aşk” anlatılıyor ama ben o aşkı yaşamadım. Bir şeyler olmuş, yıllar geçmiş, Noah unutamamış deniyor ama biz o derinliği gerçekten görmüyoruz. Noah’ın yıllarca süren özlemi anlatılıyor fakat ben o duygunun ağırlığını hissedemedim. Filmde o büyük aşkı iliklerime kadar hissederken, kitapta sanki anlatılanla hissettirilen arasında bir mesafe vardı. Allie’nin yıllar sonra geri dönüşü de bende çok geçmedi. Evlenmek üzere olduğu bir adam varken Noah’a dönmesi… Orada romantik bir kader hissi yerine, biraz ihanet duygusu ağır bastı bende. O kısmı okurken içim rahat etmedi açıkçası. Büyük aşk anlatısının altında bazı etik sorular havada kalmış gibi geldi. Son kısımda Allie’nin hastalığı ve hafıza kaybı süreci elbette duygusaldı ama yine de eksik hissettirdi. Gel-gitli anlar var, dramatik bir potansiyel var ama o potansiyel tam anlamıyla derinleşmeden bitiyor gibi. Filmde gözyaşına boğulduğum yerler kitapta beni aynı yere götüremedi. Belki de sorun şu: Film bu hikâyeyi daha büyülü, daha yoğun ve daha tutkulu anlatıyor. Kitap ise daha sade ve daha mesafeli. Ben bu kez o mesafeyi kapatamadım. Karakterlerin yaşadığı büyük aşkı dışarıdan izledim ama içine giremedim. Bu arada Nicholas Sparks’ın diğer kitaplarını düşündüğümde, onlarda duyguyu çok daha güçlü hissettiğimi söyleyebilirim. Bu yüzden beklentim yüksekti. Belki de fazla yüksekti. Ama sonuçta okur olarak hissettiğim şey önemli ve ben bu aşk hikâyesine tam anlamıyla inanamadım. Kısacası, nadir de olsa kitap-film
Alıntı
·197 syf.·
2021 122. kitabı
Filmini izlediğim ve pek de sevmediğim hâlde elbette ki Ryan'ın harika oyunculuğunun üzerimde bıraktığı etki, kötü sonumu hazırladı: Kitabı okumak. Belki okuyan çoğu kişi sevmiştir, bilemiyorum ama beni sonuçtan çok o sonuca nasıl gittiğimiz ilgilendiriyor. Sözde çok iyi karakterli, çok iyi iki insan olan çiftimiz bir insanı bu kadar aşağılamasa belki bu denli çirkin bulmazdım aşklarını ama yapacak bir şey yok. Mezhebinizin genişliği bol olsun çiftimiz, bizimle değilsiniz.
DefterNicholas Sparks · Remzi Kitabevi · 1997414 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Noah & Alliee
2024 11. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2024 15:33
Kitabi kütüphanede gezinirken tesadüfen buldum ve hemen orda okuyup bitirdim , son zamanlarda okudugum en etkileyici ask öyküsüydü. Gercek ask ancak bu kadar güzel anlatilabilirdi . Kesinlikle 1-2 Saat ayirip okumanizi tavsiye ederim .
2021 3. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2021 15:55
Kitaplığımı karıştırırken “bu ne ya” diyerek bir köşeye atacağım sırada, hiç anlamadığım bir his geldi ve arkasındaki açıklamayı okudum. Kendim Almadığıma ve hediye falan da gelmediğine emin olduğum, camii avlusuna bırakılmış bebek gibi kitaplığıma bırakılmıştı adeta. Konusu, hayatım boyunca mücadele ettiğim ve bu yaşıma kadar hiç teslim olmadığım bir duyguydu: Aşk. Çocukluk aşkıyla başlayan, zengin kız fakir oğlan klişesine inceden dokunan ve mecburi ayrılıktan seneler sonra çocukluk aşkı ve nişanlısı arasında kalan bir kadın. Detaya girmek istemiyorum ama Hayatımda ilk defa aşık olmak istediğimi, ilk defa bir aşk hikayesinin içinde başrol olmak istediğimi söyleyebilirim. Fazla Spoiler vermeyeceğim, muhakkak okuyun. Filmi de varmış. Bana müsade, Ben filmini izlemeye gidiyorum.
2025 22. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2025 08:46
Günaydınlar Çok sürükleyici bir aşk romanı ..En çok son 50 sayfa duygu yüklü.Gözyaşlarınızı tutamayacaksıız.Çook büyük bir aşkın daha sonuna geldik..Keşke gerçekte de böyle aşklar yaşansa. Keyifli okumalar.
DefterNicholas Sparks · ARTEMİS YAYINLARI · 2009414 okunma