Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tarih, Düşünce ve Ekin Yazıları

Değiniler

Emre Koşak

Değiniler Sözleri ve Alıntıları

Değiniler sözleri ve alıntılarını, Değiniler kitap alıntılarını, Değiniler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şimdi de Bozkurt sembolü görseler bizi kovalayacaklar var :)
"Türk Tarihi'nin hiçbir yerinde Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki kadar Bozkurt sembolü kullanılmamıştır. " diyordu Kemal Çapraz ve bunu belgeleriyle açıklıyordu. Bu belgelere göre; Atatürk en büyük bozkurtçuydu. Ve gerçekten de bozkurtla özdeşleşen devlet adamıydı.
Sayfa 40
Tespit gibi tespit (!)...
"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Deyince Bende 2 türlü çağrışım yapar... 1.Riyakârlık 2.İstirmarcılık... Yılın 364 günü kadınları toplumsal, ekonomik, siyasi ve kültürel yaşamda baskılayan ve onun da ötesinde kadınlara şiddet uygulayan erkeklerin günah çıkarmasına ve /veya timsah gözyaşlarıyla kendini gösteren riyakarlik... Tıpkı "Nevruz" gibi PKK'nın yasal (!) uzantısının ve onun kuyrukçularının alanlarda gövde gösterisi yapmasiyla kendini gösteren istismarcılık...
Sayfa 65
Reklam
Kemal Çapraz 'ın bu çok önemli araştırmaları, Dünya Türklüğünün sembolü Bozkurt'un cismini bir yana koyun- ismine bile tahammül edemeyenlerin CHP'yi ve Türkiye'yi nasıl Atatürk'ün çizgisinden çıkardıklarına ve bu hallere getirdiklerine de çok güzel örnek teşkil etmektedir.
Sayfa 41
İlber Ortaylı ;
"Nihal Atsız para pul peşinde değildir. Dik kalmıştır. Bu ülke 'hep solcular harcandı' dendi. Bu ülke sağcıları da harcamıstır. Nihat Atsız buna en güzel örnektir. "
Sayfa 70
Türk aleminde Türk idealini gerçekleştiren dahi ve kahraman, Türkiye Devletinin banisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurreisi Gazi Mustafa Kemal hazretleridir.
Sayfa 22
Bilge Kağan'ın Tespitleri...
-Bir kere yöneticilerin görevini yapması lazım. - Milletin de devletine karşı görevini yapması lazım, ihanet etmemesi gerekiyor. - 3'ü dış güçlere karşı uyanık olmak gerekiyor.
Sayfa 66
Reklam
Dış güçlere karşı uyanık olmanın 1. koşulu ise bence egitimdir. Öyle sağlam bir eğitim sistemi olmalı ki, dış güçler devşirip mankurtlaştıracak yani " iç düşman" durumuna getirecek bir tek bireyi bile bulmakta zorlanmalıdırlar.
Sayfa 67
"Andimizi gururla okuruz ama Resit Galip'i sevmeyiz" demis bir arkadas. Gerci onu okumak da hâla yasak da... Ben arkadasi hangi amacla bu soylemde bulundugunun ayirdindayim.
Sayfa 33
Ne işe yarar? Çöööp (!)
Franz Kafka der ki : "Üzerinize bir felaket gibi çöken kitaplar gerek.Bir kitap, içinizdeki donmuş değerleri parçalayacak bir balta olmalıdır. İnsanı ısıran ve sokan kitaplar okumalayız. Okuduğumuz kitap bir yumruk indirerek bizi uyandırmıyorsa ne işe yarar !"
Sayfa 47
Henüz okumadım.
Sebahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna'dan ibaret değil.
Sayfa 55
Reklam
: D Sanırım ondan işsizim...
"Ben de sağdaki yoldan gitseydim; ya bir imam lisesine, ya bir cemaat yurduna, ya bir ocağa kapağı atsaydım şimdi bir devlet dairesinde müdür, bir özel şirkette iyi maaşlı eleman olur muydum ?"
Sayfa 69
(...)okumak, yeryüzünün belki de en ciddi ve ciddiye alındıkça da en zor işi...
-Ismet İnönü dönemin Basbakani Şükrü Saracoglu , 5 Agustos 1942'de , TBMM'de Hukumet Programi'ni okurlen soyle der: "Arkadaslar, Biz Turkuz, Turkcuyuz ve daima Turkcu kalacagiz. Bizim icin Turkculuk bir kan meselesi oldugu kadar ve lâakal o kadar vicdan ve kultur meselesidir. Biz azalan ve azaltan Turkcu degil, cogalan ve cogaltan Turkcuyuz. Ve her vakit bu istikamte calisacagiz.
(...)Okuduğumuzun ne olduğu çok önemli derken "nitelik" konusuna vurgu yapmıştım ya... Ondan da çok daha önemlisi okuduktan sonra ne kadar sentezleme yapabildiğimiz...(...)
Frenkçe bir mesele vardir : (Söyle, iz birakir) derler. Birine kirk gun deli denirse, delirir.) der. Bunun gibi , bence, birine kirk gun iyidir denirse, iyi olmasa bile, herhalde iyilige yuz tutar. Biz de durmadan yerli yersiz (topyekun Turkculuk ) ten bahsetmeliyiz ki bu olsun olmus bilinsin. Baska turlu dusunulmesin.
Sayfa 29
40 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.