Nanomorf Serisi 1.Kitap

Mart 2026
Edebiyatist Yayınevi
Ciltli
Sıralamalar

En çok satanlarda görürseniz şaşırmayın
2026 102. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2026 19:58
Ben her zaman yeni yazar kardeşlerime  destek olmak için  , genelde  ilk kitaplarını almaya gayret ederim. Vural Aksankur kardeşiminde ilk kitabını sag olsun bana hediye etti , Genelde yeni yazarlardan tolstoy ,dostoyevski , gibi bir performans beklememek lazım, Ben polisiye ve bilim kurgu türünde kitap ve film leri çok severim , İşin dogrusu Vural Aksankur yazarımızında kitabının ilk kitabı olması sebebi ile çok beklentiye girmemiştim, Sonuçta yeni bir yazar , genelde yeni yazarların hevesleri kırılmasın diye kötü sıkıcı  olan kitaba bile kötü diyemessin , Hem destek olmak için hemde benim gözümde bir kitap yaza biliyorsan sen gercekten özel bir insanlardansın , İnanın bu kitabın ilk 5,10 sayfasını şöyle göz geçirmek için baktım , kitabı okudukca kitap beni içine cekti , Okuma sıramda 10 sıralardaydı , yazar  a ayıp olmasın diye  üç beş kitap tan sonra okurum  dedim , Ama göz gecirmek için elime aldıgım kitap ister istemez bir numaraya yükseldi , daha dogrusu kitabı elimden bırakamadım, Kitabın konusu na gelince : Bir  denizci. Nanomorf ilk kez onun bedeninde yeniden uyandı saçı, sakalı döküldü, kaşlar ve kirpikler insana dair son izler olarak kaldı. Belirli bir süre sonra binlerce oldular , bunlara gri ler dediler, Sonra bir gün kırmızılar dogdu , Vesayire vesayir........ Uzun lafın kısası kitabı elinize aldıgınız zaman nasıl okudugunuzu anlamıyorsunuz ,  ben bir bilim kurgu seven biri olarak çok sevdim. İkinci ve üçüncü kitabı mutlaka alacagım , Kesinlikle bu kitabı tavsiye ederim , Bu kitabı alırsanız Yeni yazarlara destek olmak amacı ile almayın , Çünkü kitap sanki yazarlar heyetinden ortak yazılmış bir kitap gibi .... Yani yeni bir yazarın ilk kitabında bu kadar başarılı bir çalışma yaptıysa , İlerleyen yıllarda Belkide bizim de bilim kurguda dünya çapında
Nanomorf
2026 2. kitabı
Hikâye, dünyanın alıştığımız düzeninin dışına çıktığı bir ortamda geçiyor. “Değişikler” denilen, insanlardan farklı özellikler gösteren varlıklar/insanlar ortaya çıkıyor. Bu değişim sadece fiziksel değil; zihinsel ve duygusal olarak da farklılaşmayı içeriyor. Yerli bilim kurgu, kitap ve film dalında hepimize gurur veren çalışmalardır. Kitabı okurken tasvirler çok gerçekçi gözümde canlandı, karakterin duygu durumu ile özdeşleştiğim bir empati hissettim. Başarılı bir senaryo ile film olmasını isterim. Yazmış olmak için yazılmadığına, idealist bir eğitimcinin kaleminden çıkmış olduğu için toplumsal, kültürel, psikolojik sağlığımıza da önem verilerek yazıldığına şüphem yok. Devamını okumak için sabırsızlanıyorum.
Duygu ve Düşünce
Etkiliyici
2026 3. kitabı
Çok etkiliyici bir kitap , tebrikler , Tavsiye ederim ,bilim kurgu ve heyacan arayanlar mutlaka okumalı, Vural Aksankur başarılarının devamını dilerim

Vural AksankurYazar · 0 kitap
Bilimkurgu, distopya ve teknolojik gerilim türlerinde eserler üreten Vural Aksankur, hikâyelerini matematiksel mantık, bilimsel gerçeklik ve olası gelecek senaryoları üzerine kurmaktadır. Bir matematikçi olarak, kurmacasında fantastik varsayımlardan ziyade rasyonel ve bilim temelli bir dünya inşasını benimsemektedir. Bilimkurgu dergilerinde yayımlanan öykülerinin ardından geliştirdiği Nanomorf evreni, beş ciltlik küresel bir gerilim serisi olarak tasarlanmıştır. Antik bir mikroorganizmanın insan biyolojisini dönüştürmesiyle başlayan bu distopik anlatı; evrim, toplum, güç dengeleri ve insan doğası üzerine karanlık bir gelecek tasviri sunmaktadır. Aksankur'un anlatısında New York'tan İstanbul'a, Rusya'dan Mumbai'ye uzanan çok katmanlı bir dünya içinde, psikolojik derinliği yüksek karakterler ön plana çıkar. Yazar, kendi ifadesiyle "cepleri kırık cam parçalarıyla dolu" karakterlerin zihinsel çatışmaları üzerinden, "İnsan olmak nedir?" sorusunu merkeze almaktadır. Hard sci-fi geleneğini çağdaş, sinematik ve çok boyutlu bir anlatıyla birleştiren Aksankur, bilimsel gerçekçilik ile insan psikolojisini aynı eksende buluşturmayı amaçlamaktadır.