Denize Nazır

Orijinal Ülke:
Fransa

Puan vermedi·128 syf.·
2025 716. kitabı
“ insan bambaşka bir yerden, bir uçurumdan bakarak tanır kendini. wilhelm schmid ‘sözüyle başlayalım Ergenlerin yer/mekân/uzamla olan ilişkilerinin hemen tüm boyutlarını ele alan, psikanalitik klinikten edebiyata ve felsefeye uzanan çağrışımlarla çok önemli saptamalar içeren bir yazılar demeti sunuyor bize.”okura yazarımız Denize Nazır İnsan her zaman bir yerdedir. Yer de zaman gibi bireyin ne olmuş olduğunun izlerini verir ve kim olduğunun çizgilerini çizer. Yaşamın ergenlik gibi dönüşüm evrelerinde zamanda ve yerde, bu yapılandırıcı unsurlarda yeni ayarlar yapılır ve birey sonraki dönemin öncelemelerini hazırlar.. Bu geçişler, yenidoğandan bebekliğe geçişte beşikten odaya; bebeklikten oyun çocukluğu olmaya geçişte odadan evin bütününe ve daha sonra parka, bahçeye, kimi zaman anaokuluna, okul çocukluğunda evden, bahçeden elbette okula ve sokağa, ergenlikle birlikte ise dışa çıkma zorunluluğu ile evin temsil ettiği her yerden onun dışındaki mekânlara, yani ergen yerlere doğru olacaktır... Bır bakın derım Denize Nazır
Araştırma-İnceleme
Denize NazırIsée Bernateau · Yapı Kredi Yayınları · 20255 okunma

Isée BernateauYazar · 0 kitap
Isée Bernateau Paris Üniversitesi Klinik Psikoloji ve Psikopatoloji Bölümü’nde profesör. Fransa Psikanaliz Derneği (APF) üyesi psikanalist.