24 Ekim 2025
Ağustos 2021
Herdem Kitap
Sıralamalar

2025 380. kitabı
𝙳𝙴𝚁𝙸̇𝙽 𝙶𝙾̈𝙻 Herkese Merhabalar... Sizlere yepyeni bir polisiye kitap ile geldim. Yazarın kalemi ile de tanışma kitabım oldu. Kurguyu, akışı ve sade anlatımı sevdim. Bir polisiye kitapta aradığım akışı ve detayları da buldum. Hatta sonunu bağlamasını ve katili bulma serüveni benim için çok iyiydi. Hiç böyle bir şeyler de beklemediğimi söylemem gerek. O yüzden bu kitap bende unutulmayacak polisiyeler arasında olan yerini aldı. Olay örgüsü geniş tutulup, yan karakterler ile zengilestirilip hedef çok güzel şaşırtılmış. Yani bence öyle biz okurken başka şeylere odaklanıp ona ilgimizi yöneltirken aslında arka plan bambaşka eee polisiye okurken bir okuyucu daha ne ister ki. Vay canına demek ister ki bu kitap dedirtti. Katilin yaptıkları neden yaptığı ve nasıl yaptığı? ise tabi ki kitabı okuyunca bulacağınız detaylar... Deringöl kasabasına çetin kış aylarında bir yolculuğa ne dersiniz? Sessiz, sakın ve huzur içinde olan bir kasaba şu sıralar yoğun kar yağışı ardından her yer bembeyaz görüntü gözlerinizin önüne geldi mi? Ahh yazmak bile bir huzur getirdi ama üzgünüm şimdi her yer kıpkırmızı olacak! Okul da ders zili çalınca sınıfa gelmeyen Zeynep ile okul alarma geçer ama okulun yakınında harabe evde ne yazık ki Zeynep'in kanı karları boyar ve bu hayattan acımasızca koparılır. Umut komiser hemen olay yerine gelir ve kapsamlı bir araştırma başlar. Hava koşulları ve zaman ise işleri biraz zora sokar. Diğer yandan okula yeni gelen Orkun öğretmen yıllar sonra bu kasabaya gelmiş ve hiç aklında olmayan öğretmenlik mesleğini yapmaya karar vermiştir. Ve çocukluk aşkı şimdilerde de tanınmış bir yazar olan Eylül ile tekrar filizlenen aşkı vardır. Ve başı birazcık belada olabilir. Zeynep'in katili ve nedenleri aranırken yeni işlenen cinayet ile her şey adeta sıfırlanır. Ve bu son da
Deringöl
2025 115. kitabı
Selam canlar Bugün sizlere @guvencangirili kaleminden polisiye türünde harika bir kurgu olan #deringöl kitabı ile geldim... Yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu kalemi akıcı, sade anlatımı ve olayların işleyişi bir polisiye romanda olması gereken herşeyi buldum. Katili ararken kitap elimden düşmedi açıkçası bu kadar beklemiyordum bunu itiraf etmeliyim. Yazar, olay örgüsünü adım adım açıyor ve okuyucuyu merakta bırakan bir ritimle ilerliyor. Kendinizi okurken sayfaları neler oluyor böyle diye çevirirken buluyorsunuz. Gelin hep birlikte biraz konusuna bakalım... Hep birlikte Derin göl kasabasına gidiyoruz... Sessiz, sakin ve herkesin kendi halinde yaşadığı bir kasaba düşünün her yer bembeyaz karla kaplı kulağa ne hoş geliyor değil mi ? Ahh artık Deringöl kasabasında sıradan görünen günler çok geçmeden gizemli cinayetlerle sarsılır. Kitabımıza genç bir öğretmenin çocukluğunda belli bir süre yaşadığı kasabaya yıllar sonra öğretmen olarak gelmesiyle başlıyoruz. Deringöl'e yerleşen Orkun çocukluk aşkı Eylül'ün ünlü bir yazar olduğu ve onunda kasabada yaşadığını öğrenir. İlk cinayet Orkun'un öğretmenlik yaptığı okulda işlenir. Herşeyin yolunda ve sıradan olduğu birgün, okulda ders zili çaldığında öğretmenin aldığı yoklama ile sınıfta olmayan Zeynep'in ilk olarak okula gelmediğini düşünür. Ama arkadaşlarından biri okulda olduğunu söylemesiyle öğretmeni telaşa düşer ve aramaya çıktığında okulun bahçesindeki oyun evinde Zeynep'in kanlar içinde cansız bedenini bulurlar. Hemen polise haber verilir. Fevzi amir ve Umut komiser olayı araştırmaya koyulurlar. Lakin karşılarındaki katil kendini saklamayı o kadar iyi başarıyor ki onu bulmak hiçte kolay olmayacaktır. Ben sayfalar ilerledikçe katilin kim olduğunu tahmin ettim ve katili buldum lakin polisiye kitaplarda dikkatli
1000k
2025 125. kitabı
İyi akşamlar arkadaşlar bu akşam sizleri sessiz sanılan,ama bambaşka olaylara gebe bir kasabadan bahsedeceğim. Sizlere bahsedeceğim kitap @herdemkitapyayin kitaplarından #deringöl kitabı. Sessiz sakin Deringöl kasabı herkesin mutlu olduğu bir kasabadır. Bir gün okulda çalan teneffüsün bittiginini belirten zil çalıp herkes sınıfa girince Zeynep sınıfa dönmez ve aramalar sonrası vahşice öldürdüğü ortaya çıkar ve herkes şaşkına döner. Komiser Umut olayı çözmekle görevlendirilir, araştırmada katilin izine rastlamaları çok zordur. Üstelik yakalanmadan bir cinayet daha işler. Artık herkes iyice paniklemeye başlar. Herkes bu cinayetlerin sebebini ve katili merak etmektedir. Komiser Umut da bir cinayet daha olmadan bu katili bulmak istemektedir. Katil neden cinayet işlemektedir.? Katil kim? Benim gibi polisiye kitap severler mutlaka kitabı okumalısınız. @herdemkitapyayin #polisiyekitaplar #vuslatınkitapkurtları #herdemkitapyayın