Bayram hediyesi olarak elime ulaşan, okumak da istediğim bir kitaptı. Bu güzel vesileyle başladım.
Okurken hiçbir cümlenin altını çizemiyorsunuz, her yazı çok kıymetli. Tavsiye edeceğim bir kitaptı. Kalemine sağlık M. Lütfi Arslan abimizin.
Ne güzel demiş: "Yaşamayı gönlündeki derdi ve aşkı çoğaltmak olarak anlayanların rüyası..."
Hani denir ya 'dertsizseniz, dert sizsiniz' derdimiz olsun ama dert olmayalım.
Velhasıl, insanın bir derdi,
bir davâsı,
bir hayali,
bir duası olmalı.
Niyet olsun.
Kitap okumaktan ziyade sözünü dinlediğim, öğütlerini hayatıma düstur edindiğim bir üstad ile sohbet ediyormuş hissi verdi bana bu kitap..
Her cümlesinde yenilendiğim, niyet tazelediğim ve sonunda da "Ya rabbi bana yolunda güzel işler yapabilme şevki ver!" diye duâ etmeyi öğrendiğim bir kitap..
Şehirlerarası otobüs yolculuğumda bana yol arkadaşlığı yapmış bu kitabı sefer sonunda bitirmiş idim..
Kitap şiir gibi ilerliyor kısa kısa cümlelerle İslam davasını anlatıyor çok severek okuduğum bir kitap oldu üstü kapalı cümlelerle Az ve öz kelimelerle dava şuurunu açıklıyor
Kitaba başladıktan sonra nasıl bittiğini anlayamayacağınız, az kalsın otobüs durağını kaçıracağım bir kitaptı Çok içten, çok bizden olan bir kitap. Mutlaka herkes okunmalı, 1 günde bitirilebilecek ama etkisi uzun sürecek bir kitaptı.
Not: Kitap okurken birden kitabın adı ne diye sorup devamında ne derdin var yavrum diyen teyzemciğim.. :)
En büyük derdimiz davamıza karşı dertsiz olmamız.
1972 yılında Vezirköprü’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Merzifon’da tamamladı. İşletme ve iktisat eğitimi aldı. 1997 yılından itibaren ALTINOLUK Dergisi Yazı İşleri bölümünde çalışmaya başladı. ALTINOLUK English, ALTINOLUK Portal ve Söz Ola Editörlüğü görevlerini yürüttü. 2000-2002 yıllarında ABD’de bulunarak Georgetown Üniversitesi’nde iletişim dalında yüksek lisans yaptı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'de İktisat Tarihi alanındaki doktorasını tamamlayarak Doktor oldu. Halen GENÇ Dergisi’nde editörlük görevini yürütüyor, gençlerle ilgili sivil toplum ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Evli, üç çocuk babasıdır.