Nasıl başlayacağım? Nerden olursa olsun başlanabilir. Nereden olursa olsun.
Düşten de çıkmıştık. Çünkü uyandığımda yapayalnızdım yatağımda yapayalnızdım odamda yapayalnızdım evimde. Yapayalnız ve kan-ter içinde. Ve yüreğim, düşteki gibi korkunun yüreğiydi. Öylesine atıyordu ki, şakaklarımda duyuyordum atışını.
Sayfa 40 - *sel·Kitabı okudu
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Nerede? Ne zaman? Nasıl? Bir gün bitmişti. Bir gün, gene bitecek. Şimdilik devam ediyor. Şimdilik geliyor. Sonra gidecek.
Sayfa 22
Boğazımın düğümlendiğini duyumsadım. Boğuluyordum. Söylemek istediğim, söyleyemediğim sözcükler boğuyordu beni.
Sayfa 39·Kitabı okudu
Mezar taşına ne yazacağız? Hiçbir şey. Hiçbir şey mi? Evet. Mezar taşım olmayacak. Belleğini tümüyle yitirdin mi? Kokular için de geçerli mi bu? Köpek! hiç koku da mı almıyorsun? Tüm yeteneklerini yitirdin mi? Tüm gücünü? Tüm güçsüzlüğünü bile. Olabilir mi/bile/yalnızca sözcükler mi/başka hiçbir şey yok mu/bile/düzensiz saçmalamalar/mı?)
Sayfa 35·Kitabı okudu
" açtığım çukurlar evet kendimi gömmek için açtığım çukurlar evet içine hep başkalarını gömdüğüm çukurlar evet. Her çukurun kapanışında kendimden bir şeyler yitirdiğimi duyuyordum, evet. "
Alıntı