Kadim Bir Savaşın Kutsal Hikayesi

Devletin Derin Aklı

Ramazan İzol
Kasım 2019
Lopus Yayınları

Türk tarihine sarsıcı bir bakış
2019 1. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2019 01:44
Kitap aslında Türk tarihine çok farklı bir bakış açısı getiriyor. Eski Türklerde Hızır üzerinden yola çıkıp Türk adetleri ile ilgili kökleri birbirlerine öylesine bağlıyor ki hayretle okumaya devam ediyorsunuz. Özellikle akıcı bir dil kullanıyor olması sizi sıkmadan ilerletiyor. Spoiler vermek istemiyorum ama özellikle Türk tarihini seven Mete Han'ın hayatına derin bir bakış yapmak isteyen kişiler için bambaşka pencereler açacak bir kitap. Telif Gelirlerinin Mehmetçik Vakfına bağışlanıyor olması ise ayrı bir alkış hak ediyor. Kitapyurdunda indirimli fiyata sahip bit.ly/33JQ4zU
2021 57. kitabı
Okunma: 10 Mart 2021 02:07
Yıllardır bize aktarılan Hızır öğretisi hem çok benzer hem de çok farklı bir anlatımla bu kitapta karşımıza çıkıyor. Birçok farklı kültürde, farklı şekillerde simgelenen Hızır, Bozkurt vb. birçok farklı isimle dünyanın farklı yerlerinde tarih sahnelerinde yerini aldığını farkediyoruz. Metenin de tarihdeki yerine nasıl ulaştığını kitap sayfalarını geçtikçe eşlik ediyorsunuz. Masalsı bir akıcılıkla yazılmış eser bence çok başarılı olmuş. Aklınızda daha önceleri birçok kez anlatılmış olaylara farklı gözle bakma isteği uyanıyor. Birçok konuyu tekrar farklı bir bakış açısıyla araştırmaya yönlendiren bir kitap, tavsiyedir.
Derin Devlet
2020 5. kitabı
Yine bir lopus yayınlarından, Heyet benzeri bir akıcı serüvenle hazırlanmış güzel bir kitap, Camide neredeyse hayat süren bir 'gencin' ile 'beybaba'nın konuşmaları... En etkileyici kısım, insanların; kötülerin tarafının şeytan olup, iyilerin tarafının ise 'Allah' olarak görme zannı idi, bu olayı çok iyi şekilde açıklayıp, Allah'ın zaman ve mekandan uzak olduğunu ikrar edip, aslında Allah'ın birisini vazifelendirdiğini anlatıyor... Tarihe ilgim bu kitaplarla başlamıştı...
2024 2. kitabı
"Devletler Ötesi Bir aklın kuruluşuna gidiyoruz. Bozkurt ve Hızır Ata’nın benzerliği neydi ? Hızır Ata’nın Hun Türklerindeki önemine ve ilk defa okuyacağınız hikayesine inecek, Eski Türk adetlerinin köklerini bulacağınız bu serüvende, devletler üstü sırları ve daha birçok çarpıçı tarihi gerçeği bu kitapla keşfedeceksiniz. Ulaşacağınız bu sırların günümüze yansımalarını ve bu yansımaların nerelere kadar uzandığını okurken, kitabın akıcı üslubunun sizi heran şaşkınlığa sokabilecek kadar donanımlı sayfaları arasında kaybolmaya başlayacaksınız. Size anlatılanları okurken tek yapmanız gerekense verilen parçaları birleştirmek. Karşınıza çıkacak her şey için şimdiden hazır olun."
Devletin Derin AklıRamazan İzol · Lopus Yayınları · 2019269 okunma
Hızır Ata yoldaşın olsun...
2026 4. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2026 14:29
Çay bardağındaki son damla süzülürken, zihnimde bozkırın tozlu yolları ve Hızır Aleyhisselam’ın kutlu eli belirdi. Teoman Han’ın devri hüzünlü bir gün batımıyla kapanırken, Metehan’ın yükselişiyle Türk’ün adı dünya sahnesine silinmez bir mühür gibi kazındı. Kitap kapandı lakin gönlümde o büyük şahlanışın, asırları aşan derin aklın ve yükselen Al sancağın gururu kaldı.
Muhabbet tadında
2022 11. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2022 16:23
Müthiş bir üslup. Uzun zamandır 2 gün gibi kısa bir zamanda bitirdiğim kitap olmamıştı. Muhabbet tadında akıcı merak ettiren hoş bir kitaptı. Kitabın içinde konu olan kitapları da bir an evvel okumak istiyorum.
Devleti anlamak
2020 7. kitabı
Devlet anlayışının siyasi olmadığını aksine daha derin bir manası olduğunu, bu yüzyılda dahi Mete hanın askeri dehasının halen uygulandığını devlet yönetmenin kibirle, kıskançlıkla olamayacağını gayet güzel izah etmiş yazar
2021 8. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2021 14:24
Kitabın dili akıcı konusu sürükleyici. Kitabın yaklaşık 3 te 2 si Metehan ı konu almış onun teşkilatlanmasını konu edinmiş. Ancak heyet serisini okuyanların yeni bilgilerle karşılaşması zor. Ben keyif pek almadım çünkü benzer kitaplar okudum. Okunabilir bi kitap genede

Ramazan İzolYazar · 4 kitap
Memleketi Şanlıurfa Olan Ramazan İzol, 15 Nisan 1987’de İzmir’de doğmuştur. İlk ve ortaokulu Hüseyin Avni İlköğretim Okulu’nda okuduktan sonra lise öğretimini Gaziemir Ticaret Meslek Lisesi’nde tamamlayan İzol; sonrasında eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde devam etmiştir. Küçük yaşlardan beri kendisini siyasi, ekonomik, tarihi gibi araştırmalara adayan İzol genç yaşta her konuda bilgi sahibi olup vatanı için kollarını sıvamıştır. Özellikle Güneydoğuda terörle mücadeleye başlayan İzol, bölge halkının birlik beraberliğini sağlamak için mesafeler kat etmiştir. Bu başarılardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da takdirini kazanmıştır. Bu sebeple bölgenin genç kanaat önderlerinden birisi olmuştur. Ramazan İzol, bir çok yerel ve ulusal basına verdiği demeçlerde başarılı öngörüsü ile daha çok takdir kazanmış ve artık basın mensuplarının da gıpta ile baktığı bir kimliğe bürünmüştür. Siyasetçiden çok devletçi bir kimliğe sahip olan Ramazan İzol, edindiği bilgiler ile kaleme aldığı “Devletin Derin Aklı” adlı kitabının yazarıdır.