Ayrılığın Acı Tonu

İkinci Adam Yayınları
Sıralamalar

2025 29. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2025 10:22
Ben mutluluk isterken, vazgeçmeye değer biçtiğin hayat ,benden değerli miydi..? Ne güzel bir anlatım. Kitabı okurken çoğu yerde kendimi buldum. Kalemine sağlık Ferdi YİĞİT Dibe Dalış Ferdi Yiğit
Dibe Dalış
2025 14. kitabı
Bir dibe dalış masalı. Gökyüzünde üzülen milyarlarca yıldız. Ufukta bir zamanlar zirveyi bırakmayan bir ay. Bir yığın bulutlar , ardında biriktirdiği onca yağmurun fırtınası. Sabahı olmazdı karanlığın , simsiyah gece masmavi okyanusu kıskanırdı. Gündüzün kokusuna karşı , hasreti bilmez savruk yaşardı. Sandal da geçen bir kırık aşkın yarım mısraları. O sandal zamanında çok sular alıp , çok dibe battı. Çırpınışları biten adamın derin yazgısı. Düşünceler çelişkilerle bağdaşır mı ? Hayatı uğruna vazgeçtiği deniz kızı , Kürek çeken paragrafların kırışık , yaşlı , kırgın adımları. Dibe dalış aslında bir başlangıç mıdır ? Mükemmel anlayımıyla yazarımızın kalemine , yüreğine sağlık .
2025 19. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2025 03:35
Ayrılığın gercekten acı tonu okurken dibe dalmayın cıkamazsnz ben cıkamadım hala dönüp dönüp sayfaların arasında boğuluyorum çok etkilendim kaleminize sağlık
2025 70. kitabı
Bugün sizlere aşk acısını her satırda hissedeceğiniz bir şiir kitabıyla geldim. @ferdi.ygt ’in “Dibe Dalış” isimli kitabı ayrılık acısının en derin sularına inen, kelimelerle örülmüş bir yara haritası gibi. Şiirlerde, bitmiş bir sevdanın ardından kalan boşluk, sessizlik ve içe çekilen fırtına var. Yazar, sevgiyi kaybetmenin yarattığı o keskin sızıya dokunurken, satır aralarına sakladığı umut kırıntılarıyla okuru tamamen karanlığa teslim etmiyor. Her dize, hem geçmişin hatırasına hem de unutmanın imkânsızlığına dair ince bir iz bırakıyor. Dibe Dalış, sevmenin ve kaybetmenin insan ruhunda yarattığı sarsıntıyı, suyun altında yankılanan bir çığlık gibi hissettiriyor; okuyanı hem yaralayan hem de bir nebze iyileştiren bir şiir yolculuğu sunuyor. Ferdi Yiğit’in kelimeleri, yüreğin derinliklerine dalıp en kırılgan yanına dokunuyor. Şiirle ve iyilikle kalın.
2025 21. kitabı
Sokaklarda dar geldi biriktirdigim sevgi Sustum da bir yandım diyemedim Oluşturduğum ölü kelimelerde boguluyorum Yazdigimda bir türlü ah edip acılarımı dindiremedim
2025 14. kitabı
Ferdi Yiğit, Dibe Dalış ile sadece bir şiir kitabı sunmuyor; aynı zamanda ruhun en karanlık, en suskun köşelerine bir yolculuk yaptırıyor. Her dizede içsel bir hesaplaşma, her satırda bir suskunluğun sesi var. Kimi zaman yalnızlıkla baş başa kalıyorsunuz, kimi zaman da bir cümlede yıllardır susan bir kalbin çığlığına şahit oluyorsunuz. Kitabın sade ama vurucu dili, Ferdi Yiğit’in sözcüklerle kurduğu o sessiz ama derin dünyaya kolayca girmenizi sağlıyor. Özellikle “dip” metaforunu kullandığı şiirlerinde, okuru hem kendiyle yüzleştiriyor hem de karanlığın aslında aydınlığa açılan bir kapı olabileceğini gösteriyor. Şiir seven, iç dünyasında birikenleri sözcüklerin elinden tutarak dışa vurmak isteyen herkesin bu kitaba dokunması gerek. Çünkü Dibe Dalış, aslında yeniden su yüzüne çıkmanın en edebi hali.