Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Aklın Dogmayla Savaşı

Din Bilim Felsefe

İlker Belek

Din Bilim Felsefe İletileri

Din Bilim Felsefe iletilerini, Din Bilim Felsefe okur görüşlerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Din Bilim Felsefe
Din Bilim Felsefe
Din, bilim ve felsefenin derdi nedir ki birbirini eleştirip dururlar? Ontolojik ve epistemolojik açıdan varlıklarını kabullendirmek kendi dünyalarını benimsetip doğrunun, gerçeğin sadece kendi pencerelerinden göründüğü gibi olduğunu empoze etme çabasından başka bir dertleri var mıdır acaba? Din kapalı bir sistem olarak sorgulanmaya kapalı ortaya attığı görüşün kabulünü şart koşar. Bilim duyumsanabilir, ölçülebilinir olay ve olguların neden ve sonuçlarını kendisine ilke edinir. Felsefe ise kuşkularla, sorgularla bilim ve dinin dogmatiklerine karşı kendi öz savunmasını verir.
Din Bilim Felsefe
Din Bilim Felsefe
Tarih boyunca insanoğlunun anlam arayışı, hayatta kalma çabası, karşılaştığı olay ve olgular karşısındaki tavır ve tutumu kendi varoluşu açısından kaçınılmaz olmuştur.Avcılık ve toplayıcılık yaptığı dönemlerde kendisini hayatta tutan, hayata bağlayan somut ve soyut şeylere kendince anlamlar yüklenmiştir.Animizm,totem ve şamanizmden başlayan somut kavramlara soyut anlam yükleme çabaları antik yunanda yunan panteonunun oluşumu ve sonrasında tel tanrılı dinlere doğru evimleşen bir sisteme öncülük etmiştir.
Reklam
Din Bilim Felsefe
Din Bilim Felsefe
Bir solukta okunabilecek bir kitap değil.Tam aksine sindire sindire okunması gereken bir kitap.Din, bilim ve felsefe ayrı başlıklar altında detaylı analizler yapılarak aktarılmış.Özellikle evrim teorisine ciddi vurgular yapılmış ve Dini otoritelerin yıllarca eleştirdikleri kabul etmedikleri evrim teorisini dinin bir parçası olduğunu tanrıya içkin bir düzlemde incelendiği konusunda din çevrelerinin iki yüzlülüklerini deşifre etmiş.Aynı şekilde bing bang teorisini de dini otoritenin nasıl sahiplendikletini aktarıyor.Antik yunanda din, bilim ve felsefenin birbiri içine girdiğini materyalist bir oluşumdan idealist bir oluşuma (thalesten platona) doğru bir yönelim olduğundan bahsediyor.Kitabın sonlarına doğru kavramlar daha bir ağırlaşıyor her bir cümle için durup düşünüyorsunuz.Son 50 sayfa bitmedi bir türlü.Hatta bazen bir sayfayı defalarca okuyup analiz etmeye çalıştım.