Dini Cevaplar

Kolektif

Dini Cevaplar Sözleri ve Alıntıları

Dini Cevaplar sözleri ve alıntılarını, Dini Cevaplar kitap alıntılarını, Dini Cevaplar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Ey Rabbimiz biz nefsimize zulmettik. Eğer sen bizi bağışlamaz ve acımazsan biz gerçekten hüsrana uğrayanlardan oluruz...” (A’raf, 7/23)
Sayfa 172 - İstanbul yayınları - 2.baskı / şubat 2022
“Allah’ın kelimelerinde değişme/değiştirme olmaz. İşte budur o büyük kurtuluş.” (Yunus, 64) “Allah’ın yaratışında/yarattığında değiştirme olamaz. Doğru ve eskimez din, işte budur. Fakat insanların çokları bilmiyorlar.” (Rum, 30)
Sayfa 84 - İstanbul yayınları - 2.baskı / şubat 2022
Reklam
İmamı Azam:
“Ben bu sakat rivayetleri getirenleri yalanlıyorum. Ama onları yalanlamam Peygamberimizi yalanlamak değildir, onların yalancılığına karşı çıkmaktır. Benim bu tür sözlerim Hz. Peygamber’i, Kur’an’ı ve Hz. Peygamber’in Kur’an’a aykırı söz söylemeyeceğini tasdiktir. Eğer Hz. Peygamber Kur’an’a aykırı söz söylerse Allah ona şu ayetteki hükmünü uygular: “Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi, yemin olsun, ondan sağ elini koparırdık. Sonra, ondan can damarını mutlaka keserdik. Sizin hiçbiriniz ona siper de olamazdınız.” (Hâkka, 44-47)
Sayfa 88 - İstanbul yayınları - 2.baskı / şubat 2022
Cennet, Kur’an’da 147 defa geçen bir kelime olup bunun 117’si ahiretteki cennet için kullanılmıştır. Geri kalan kısmı ise yeryüzünde bir bahçe anlamına gelmektedir.
Sayfa 163 - İstanbul yayınları - 2.baskı / şubat 2022
Esir ile efendisi arasında denk haklardan söz edilemeyeceğine göre kadın kocasının kölesi olamaz.
Sayfa 72 - İstanbul yayınları - 2.baskı / şubat 2022
İslam’ı kimsenin korumasına kimsenin himayesine ihtiyacı yoktur. Yeter ki birtakım gruplar İslam’ın yakasından düşsünler.
Sayfa 18 - İstanbul yayınları - 2.baskı / şubat 2022
Reklam
Bugün eğer masum insanların kanının akması tekfir gibi mekanizmayla meşrulaştırılıyorsa tekfirin önüne geçmek gerekir. Bunun önüne de geçmenin bir yolu mezhep, cemaat, tarikat gibi oluşumların dinle özdeşleştirilemeyeceğini bilmek. Mezhep farklılıklarından dolayı kimsenin tekfir edilemeyeceğini açık seçik görmektir.
Sayfa 18 - İstanbul yayınları - 2.baskı / şubat 2022
Resulullah’a bir âyet inince onu açıklayan âyet veya âyetlerin inmesi beklenirdi. Bu da âyet kümelerinin aynı anda inmeyebileceğini gösterir. Şu âyet, buna açıklık getirir: “Vahyedilmesi tamamlanmadan kur’ânlar ile hüküm vermekte acele etme; “Rabbim ilmimi artır” de.”(Tâhâ 20/114)
Sayfa 47 - İstanbul yayınları - 2.baskı / şubat 2022
Abdullah Bubi de İslam’ın ilme zıt olmayıp, bilakis “fenni bir din” olduğu, onun bütün hükümlerinin akla uygun bulunduğu ve ilimler geliştikçe İslam’ın daha da kuvvetleneceği görüşündedir.
Sayfa 210 - İstanbul yayınları - 2.baskı / şubat 2022
Peygamber’in insanlara gerçeği ve dini açıklamak için başvuracağı ‘açıklayıcı’ da Kur’an’dır. O halde sünnetin esası da Kur’an’dadır. Bunun anlamı, başına her “Peygamber dedi ki...” getirilen sözün sünnet sayılması olmayacak-tır elbette. Bunun anlamı, sünnetin gerçekten sünnet olduğunun kıstas ve denetim kaynağının Kur’an olması gerektiğidir.
Sayfa 79 - İstanbul yayınları - 2.baskı / şubat 2022
188 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.