Dış Kanama

Sel Yayınları
Sıralamalar

Puan vermedi·48 syf.·
2025 315. kitabı
"Adı da Fakir İdris’ti üstelik. ‘Tutunamamış’ taşralı bir göktaşı mı? 32 kısa bölümden oluşan kitabın sayfalarında ilerledikçe, okudukça çok farklı bir metin çıktı karşıma. Yolun ortasında durmuş ‘Mecbursunuz!’ diye bağıran bir bilge-berduşun topaç etkisiyle başlıyor metin." "Sartre’ın bütün varoluşçuluk külliyatını özetleyen o tek kelimenin çağrışımlarını okurken bir an Fakir İdris’in meçhul siluetinin Enis Batur’a dönüştüğünün farkına vardım. Son sayfaya geldiğimde artık bundan emindim. Evet, Fakir İdris hem ‘Dış Kanama’nın yazarı hem de Enis Batur’un bir kurmaca kahramanıydı. Enis Batur'un edebi şakası.. Kıtabın farklı bir özelliği var "Allah vergisi yeteneğine sırtını yaslayıp kanıyla yazdığı bir metin sonrası hayata ve edebiyata küsmüş, sonrasında da sırra kadem basmış bir yazarla mı karşı karşıyaydım? "Fakir İdris ilk ortaya çıkışından 40 yıl sonra Enis Batur’un müstear adlarından biri olarak edebiyat tarihindeki yerini almış oldu." Farklı bır şiir kitabı okuduk Şiire, şairle kısacık sohbete daldık Şiir tadında kalın şiirce Dış Kanama
Edebiyat Şiir
Dış KanamaFakir İdris · Sel Yayınları · 202238 okunma
2023 400. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2023 17:01
Dış Kanama, 1982 Aralığında 90 adet çoğal­ tılarak seyrek başdaşlara, birkaç ahî buçuk şair kardeşime, arasıra doğru rıhtımda buluştuğum negatif ikizlerime ve aynca 1971 - 1972'de ge­ çirdiğim kesintisiz şifadır dış kanamayı benimle yaşarken belleğinde pıhtı kalmış olabilecek biriki silüete iletilmiştir; ilk iki sayfanın ahvale göre el­ yazısına başvurması bundandır.
Duygu ve Düşünce
Dış KanamaFakir İdris · Sel Yayınları · 202238 okunma