Dört Çeyrek 2

Ekim 2025
Ephesus Yayınları
Ciltli

2025 156. kitabı
Ülkenin en iyi basketbol kulüplerinin birisinin altyapısından yetişen Dorukhan ile Feza’nın yollarının kesiştiği ilk kitapta onların hikayesine tanıklık etmiştik. Seri kaldığı yerden devam ediyor. Her hikaye mutlu sonla mı biter derseniz belki de bazıları yaşanılması gereken zor sınavlarla devam eder diyebileceğimiz bir zeminde ilerleyen hikayenin kahramanlarını daha yakından tanıyoruz bu kitapta. İlk kitapta biraz can sıkıcı bir durum söz konusu olmuştu. Beril’in paylaştığı bir fotoğraf yüzünden işler biraz sıkıntıya girmişti. Acaba gerçek neydi? Okurken sosyal medyada bu tarz durumları ne kadar çok yaygın olduğunu düşündüm. Herkes herkesi birilerine yakıştırıp birilerinden uzaklaştırmaya çalışıyor günümüzde de. Güzellik ve estetik kaygıları nedeniyle toplum aslında mükemmel olmaya çalışırken daha da travmatik hale gelen bazı değer yargılarını zorluyor. Sosyal medyadaki zorbalık maalesef bir çok hayatı derinden sarsıyor. Doruk ve Feza için de durum çok parlak görünmüyordu. İlk kitaba göre daha çalkantılı ve daha sancılı bir süreç okuyucuyu bekliyor. Gerçek yaşamda da böyle değil zaten, ilk başlarda güzel başlar ama zaman geçtikçe girdiğin o boşluktan nasıl çıkacağını tam kestiremezsin. İkili ilişkiler her zaman zor olsa gerek. Zaten bu süreç atlatıldıktan sonra her şey daha güzel oluyor. Ama bir taraf yükseldikçe diğer taraf sanki inişe geçiyor gibiydi. Tıpkı Doruk’un her gün başka bir sayfada haberi çıkıp her geçen gün onunla ilgili daha çok konuşulduğunda ve artık isminden daha çok bahsedildiğindeki gibi… Peki bu, ayrılığın uzaktan gelen sesi miydi? Buraya kadar mıydı? Yoksa araya mesafeler mi girecekti? Taraflardan birinin şehir değiştirmesi bir ilişkiyi yok eder miydi? Yine anlatım oldukça akıcı ve yormayan bir kitap olmuş.
Dört Çeyrek 2Azra İzgüner · Ephesus Yayınları · 2025106 okunma
2025 94. kitabı
Bu kitaba öyle bağlandım ki çocuğum gibi oldu. Her sayfası her karakteri ayrı özel. İlk okumaya başladığımda 5 bölüm vardı sanırım ve şu an 2. kitabı çıktı bile. Vedalaşması benim için inanılmaz zor olacak.
Dört Çeyrek 2Azra İzgüner · Ephesus Yayınları · 2025106 okunma

Azra İzgünerYazar · 0 kitap
28 Mayıs'ta Bursa'da doğan, basılı eserlerinde Azra İzgüner mahlasını kullanan Azra Deniz Ergün 2019 yılından itibaren dijital platformlarda romanlarını okurlarıyla buluşturmaktadır. İstanbul'da hemşirelik eğitimi almakta olan yazar, yazım hayatına polisiye türünde romanlarla başlamıştır. Spor-romantizm türündeki Dört Çeyrek romanı, yazarın Ephesus Yayınları tarafından yayımlanan ilk eseridir.