Dostlar Başına

Bekir Sıtkı Erdoğan
1965
Baha Basımevi

2025 25. kitabı
Bu kitabı uzun zamandır arıyordum. Nihayet buldum. Sevincimi tarif edemem. Zîra şair ve şiirleri çok kıymetli..Şairimiz piyade subayı ve edebiyat öğretmenidir. Karamanlıdır. Ellinin üzerinde şiiri beslenmiştir. En bilinenleri, Hancı ve Kışlada Bahar'dır. Orhan Gencebay'dan Tanju Okan'a, Mustafa Yıldızdoğan'dan Sezen Aksu'ya kadar birçok sanatçı eserlerini seslendirmiştir. Şiirleri daha çok aşk, gurbet ve vatan üzerinedir. Bu kitapta Fuzuli'nin iki şiirine tahmis yazmıştır. Şiirler hece ve bazen de aruz ölçüsü ile yazılmıştır. İçinde çok değerli şiirler var. Eser 152 sayfa olup, 1965 yılında, Baha Basımevi tarafından basılmıştır. Şiirseverler mutlaka okumalı..
Dostlar BaşınaBekir Sıtkı Erdoğan · Baha Basımevi · 19656 okunma

Bekir Sıtkı ErdoğanYazar · 3 kitap
Kuleli Askeri Lisesi ve 1984'de Kara Harp Okulunu bitirdi. Kıta subaylığı yaptı. Bu arada Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nden de mezun oldu. Heybeliada Deniz Lisesinde, İstanbul Alman Lisesinde ve Marmara Koleji'nde edebiyat öğretmenliği yaptı. Şiirlerinden bazıları bestelendi. Rubai türündeki şiirleri Hisar Dergisi’nde yayımlandı. Eserleri: Bir Yağmur Başladı (1949-1957) Dostlar Başına (1965) Kışlada Bahar (1970) Binbirinci Gece Şarkı Türünde kara gözlüm efkarlanma gül gayri (1963) Ve Ben Yalnız (1968, Müzik: Selmi Andak) Hancı (1977, Müzik: Gatson Rolland; Aranjman: Paul Mauriat - Toccata) Ödülleri: 1973'te Cumhuriyet'in 50. Yılı Şiir Yarışmasını Ellinci Yıl Marşı ile kazandı. Marşı Necil Kazım Akses besteledi.