Bir Milyonluq Xəyanət

2017
Qanun nəşriyyatı
Azerbaycanca

Puan vermedi
Müasir Azərbaycan yazarları oxumurdum, oxuyanda isə həmin kitabların məni "tətmin" etmədiyini görürdüm. Lakin bu kitab fərqli idi:) İlk öncə deyim ki, əsər o qədər axıcı, o qədər sürükləyicidir ki, 1 günə bitirilə bilər. Dedektiv janrındadır. Hərçənd çox sevmirəm bu janrı desəm də, məni maraqda buraxır həmişə. Baş obrazımız Səid adlı bir gəncdir, həkimdir, lakin həkim işləmir. Ölkədə baş verən intiharları araşdırır,doğruları üzə çıxarır və bunu qarşılığında məbləğ almadan edir. Onun üçün hər intihar bir cinayət sayılır. Səid mənə görə, hər kəsin həyatındakı qarışıqlığı rahatlıqla səliqəyə salırdısa, öz həyatına bunu tətbiq edə bilmirdi. Bilmirəm,yəqin məmnun idi halından. Əsər boyu müxtəlif intiharlara şahid oluruq,amma bu intiharların bir-birilə əlaqəsi olduğu seziləndir. Əsərdə Azərbaycan ailələri,mentalitet kimi mövzulara da toxunulmasını gördüm. Hə bir də, Səid nişanlıdır. Amma nişanlı olduğunu unudur. Nişanlısının adl Ülviyyədir. Ülviyyə obrazına qarşı duyğularım sabit deyil, həm üzülürəm, həm əsəbləşirəm. Amma dünya ona xoş Nə zaman yorğun hiss etsəniz və axıcı, maraqda buraxan kitab istəsəniz, ya da uzun müddət mütaliə edə bilməyib,yeni kitaba başlamaq istəyirsinizsə, tövsiyyə edirəm bu əsəriii.
Dr. Səid - Bir milyonluq xəyanət
2017 10. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2017 00:00
Kitabı oxuduqca özümdə düşündüyüm bu suallara müəyyən qədər cavab tapa bildim. Səid anası istəydiyi üçün Ülviyyə ilə nişanlanması, əslində isə ona heç zərrə qədər də maraq göstərməməsi isə xüsusi olaraq diqqətimi çəkdi. Müəllif bununla cəmiyyətimizdə sevgisiz, sadəcə kiminsə arzusu, istəyi və xahişi ilə qurulmuş yüzlərlə ailəyə xitab edir. Milli “dəyərlər” arasında xüsusi yeri olan bu məsələyə müəllifin yanaşmasını bəyəndim. Daha ətraflı: ramidseyfullayev.com/2019/11/05/dr-s...
2022 7. kitabı
Psixoloji dedektiv mövzuda yazılmış əsər holdinq sahibi Akif Süleymanovun müəmmalı ölümü ilə başlayır. Hadisə intihar olaraq bilinsə də, həqiqət daha sonra aydın olur. Əsərin personajları: Dr.Səid-
Dedektiflik ve Gizem
"Bir milyonluq xəyanət"
2025 36. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2025 01:14
Vüsal Aydın-"Bir milyonluq xəyanət". Əgər kitabın trilogiya olduğunu bilməsəydim,beynim "error"verərdi ki,bir-biri ilə əlaqəsi olmayan bu qədər cinayət-intihar hadisələrini niyə