Bir drowun, Karanlıkaltından tanıdığımız o kara derili elflerin, güç uğruna yapmayacağı hiç bir şey yok. Güç ve mevkii için türlü düzenbazlıklar çevirebilir, hainlik yapabilir, öldürebilir ve güç uğruna ölebilir.
Pek nadirdir bu gücü ele geçirmek için çok uzun süre yaşayan bir drow görülsün Menzoberranzanda. Karanlıkaltı denilen bu ışıksız şehirde, ışığın peşinde, özgürlük ve alışılmışın dışında bir fikir çok uzun barınamaz.
Ve elbette ki, bu maceramızda da öyle oluyor.
Beklenmedik bir rastlantı sonucu yolları kesişen bir insan erkek ve drow dişisi, aynı anda, aynı amaç uğruna bir macera tutkusuna, darjemma ya kapılabilir mi?
R. A. Salvatore dışında Unutulmuş Diyarlar evrenine kitap yazmış, okuduğum ilk yazar Elaine Cunningham.
Yazdığı Yıldızışığı ve Gölgeler serisi, ilk kitabı Drow Kızı ile güzel bir açılış yapıyor. Kalemi çok kuvvetli. Hikayeyi ve macerayı anlatış biçimi, sanki siz içinde yaşıyormuşsunuz gibi detaycı. Sıkılmadan hikayeyi okuyup, sayfalar ilerledikçe sizi meraklandırıyor, evren üzerinde daha önce kurgulanmış bir çok ögenin üzerine katarak bize farklı bir bakış açısı, daha da güzeli, Drizzt Do’Urden'den başka drowların da kendisine has maceralar yaşayabilir olduğunu hatırlatıyor.
Evet, güç için drowlar her şeyi yapar. Güç için ölümün kıyısında gezinir. Bir drow, kendisinden, bir drowdan yapması bekleneni yapar hep. Ama bu sefer değil...
Unutulmuş Diyarlar evreninde yine çok güzel, kaçırılmayacak bir seri daha başlıyor. Müthiş diyemem. Drizzt ve tabi ki Salvatore çıtayı öyle bir yükseltti ki, hiç bir yazar, hiç bir macera yanına yaklaşamaz biliyoruz. Fakat, o okuduğumuz büyük külliyat, her satırı bambaşka maceralar, suprizler ve duygular barındıran kitaplar E. Cunningham tarafından iyi hazmedilmiş. Bu evreni ve coğrafyayı çok iyi çalışmış ve en