Menderes ve İnönü

Eylül 2011
Timaş Yayınları

2025 18. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2025 23:50
İsmet İnönü, Adnan Menderes ve Celal Bayar ilişkisini bir çok farklı kaynağı referans alarak, tarafsız bir şekilde ortaya koyan bir kitap. Darbeye giden süreçteki ilişkileri merak edenler için aydınlatıcı olacaktır.
DüelloŞerif Demir · Timaş Yayınları · 201141 okunma
Şahlanan, gemlenen ve en sonunda öldürülen DEMİRKIRAT
2017 8. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2017 16:27
Yazar, kitapta 1950-1960 yılları arasındaki Demokrat Parti dönemini , ilk başlarda Bayar-İnönü , sonlara doğru ise Menderes-İnönü mücadelesini , devrin gazete kupürleriyle ve belgelerle tarafsız bir biçimde yansıtmayı başarmış. Kitapta yalnızca İnönü'nün değil Menderes'in de yaptığı hatalar detaylı biçimde işlenmiş.
2018 12. kitabı
60 lı yıllarda yaşanan çekişmeyi konu alan bir kitap. Günümüz siyasi dünyasında yaşanan olaylarla hiçbir farklılık çekmedim kitabı okurken.
Tarih

Şerif DemirYazar · 3 kitap
12 Kasım 1974’te Gebze’de doğdu. 1996’da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarih bölümünde lisans, aynı üniversitede 1999’da Yüksek Lisans ve 2002’de ikinci Yüksek Lisans’ı tamamladı. MEB’de öğretmenlik yaptı, araştırma görevlisi olarak çalıştı. Bir dönem yerel basınla ilgilendi, Alternatif Bakış isimli dergide yöneticilik yaptı. Marmara Üniversitesi’nde Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı’nda başladığı doktora eğitimini 2009’da tamamladı ve aynı yıl içerisinde Siirt Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak görev aldı. 2010’da Türk Siyasi Tarihinde Adnan Menderes isimli bir eseri yayınlandı. 2011’de Adnan Menderes Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu makale yarışmasında, Bir Liderin Doğuşu: Adnan Menderes (1945-1954) çalışmasıyla birinci oldu. Üniversitede çeşitli idarecilik görevlerinin yanı sıra, öğretim üyesi olarak akademik hayatını sürdürmekte ve Türkiye’nin yakın tarihine ilişkin araştırmalarına devam etmektedir.