Düğün Uçuşu

Orijinal Adı:
Hochzeitsflug

2022 4. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2022 20:49
Bir erkeğin başka bir erkeğe olan aşkına hiç bu kadar yakından tanık olmamıştım. Çok güzel işlenmiş bir hikayesi ve konusu var. Defalarca okunmaya değer bir kitap mı? Tartışılır. Ama her insanın eril düşüncelerinden uzaklaşabilmek adına, okuması ve yorumlaması gereken bir kitap
Düğün UçuşuYusuf Yeşilöz · Ayrıntı Yayınları · 201427 okunma
2025 99. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2025 23:13
“Kızla bir şey yaşadın mı diye sordu, cevap vermedim. Ardından üç kere aynı soruyu sordu ve sesi her seferinde daha da tizleşiyordu. En sonunda kafamı hayır dercesine salladım. Bu birbirimizi tanıdığımızdan beri ona söylediğim ilk yalandı.” Doğulu bir aileden gelenekçi ve ileri derecede bağnaz bir aileden gelen Beyto ve ailesi Almanyada yaşamaktadır fakat Beyto’nun bağnaz ailesi köylerine karşı inanılmaz derecede sevgi ve cehaletin ötesinde bir aşkla köylerine sevgi duyarlar köylerine sevgi duymakla kalmayın aile geleneklerine göre Beyto kendi sülalesinden birinden evlenmesi gerekir fakat ailesinin bilmedikleri Beyto’nun farklı bir biçimi vardır bu kitapta bağnazlığı ve cehaleti hissedeceksiniz eğer yeraltı edebiyatı ve bolca kaos seviyorsanızsa kesinlikle tavsiye ediyorum
Düğün UçuşuYusuf Yeşilöz · Ayrıntı Yayınları · 201427 okunma

Yusuf YeşilözYazar · 2 kitap
1964 yılında Cihanbeyliye bağlı Gölyazı Kasabasında doğdu. Çocukluğu ve gençliği orada geçti. 1987 yılında yurt dışına çıktı ve o tarihten beri İsviçre'de yaşıyorum. Çeşitli işlerde çalıştıktan sonra, kitabevi açtı. Daha sonraları Kürt edebiyatından Almanca'ya edebiyat çevirileri yaptı, kendi kurduğu Ararat Yayınevinde onun üzerinde eser yayınladı. İlk romanı (Akşam Karanlığa Yolculuk) 1998 yılında Almanca yayınlandı. Kitap kısa süre sonra İtalyanca, Fransızca, İsveçce ve İspanyolca'ya çevrildi. Kitaba olan ilgi büyüktü, tüm ulusal basınında tartışıldı. Daha sonra üç kitabı daha yayınlandı, bunlardan bazıları yukarıda saydığımız dillere çevrildi. "Akşam Karanlığına Yolculuk" kitabının Fransızcası 2001 yılında Zürih'te verilen "Prix Litteraire Lipp" ödülüne değer görüldü. Bugüne kadar Almanca çıkan çeşitli gazetelerde makaleleri yer aldı. Mart 2001'den bu yana İsviçre'nin en yüksek tirajlı günlük gazetesi "Tages Anzeiger" in Kültür ekinde düzenli olarak yazıyor.