Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünyamızı Değiştiren On İki Hastalık

Irwin W. Sherman

Dünyamızı Değiştiren On İki Hastalık Gönderileri

Dünyamızı Değiştiren On İki Hastalık kitaplarını, Dünyamızı Değiştiren On İki Hastalık sözleri ve alıntılarını, Dünyamızı Değiştiren On İki Hastalık yazarlarını, Dünyamızı Değiştiren On İki Hastalık yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bununla birlikte, kolera salgınlarının olumlu bir etkisi de oldu: Koleranın yarattığı korku ve dehşet, birçok ülkede toplum sağlığı sisteminin kurulmasını sağladı, hemşirelik mesleğinin önünü açtı ve enfeksiyon hastalıklarının tüm dünyada yayılımını izleyen ve kontrol eden uluslararası kuruluşların oluşturulmasında etkili oldu.
320 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Salgınlar Tarihi Etkiler
Bir alan kitabı daha okudum. Çok ayrıntılı ama, güzel bir kitap. Tarihte dünyada salgınların ortaya çıkışlarını, yayılışlarını, önlemler ve aşı çalışmalarını merak edenler mutlaka okumalı. Ayrıca bu alanda okuduğum her eser geçmiş ile bugüne bir bağ kurmaktadır.. "salgınlar, her zaman farklı isimlerle devam edecektir." Çıkarımım Bu kitabın mesajı basittir: Geçmiş salgınları anlamak, gelecekteki salgınlara daha iyi hazırlanmamızı sağlayabilir. Seçilen on iki hastalık( veba, Kolera, Sıtma, Çiçek, Sarı Humma, AİDS....) , hastalığa bakış şeklimizi değiştirmenin yanı sıra bunların genel anlamda tüm hastalıkların yayılmasını önlemek için kamusal sağlık önlemleri alınmasına ve başka girişimlerde bulunulmasına yol açtığını göstermektedir. "Gelecek felaketler" konusundaki korku ve kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için, kontrol altına alabildiğimiz hastalıklarda başarıya ulaşma yollarımız anlatılmaktadır. Beklenmeyen bir hastalığın önümüze koyabilebilir covitte olduğu gibi böyle sıkıntılara karşı hazırlıklı olmakta fayda var. Keyifli okumalar...
Dünyamızı Değiştiren On İki Hastalık
Dünyamızı Değiştiren On İki HastalıkIrwin W. Sherman · İş Bankası Kültür Yayınları · 2016248 okunma
Reklam
Sağlık Bakanı F. Koca
İnsanların davranışlarını değiştirmek. Hastalıklarla geçmişteki temaslarımızdan çok değerli şeyler öğrendik, fakat hemen bir son uca ulaşamayacağız.
Sayfa 278Kitabı okudu
muazzam rakam
AIDS nedeniyle öksüz kalmış çocukların sayısı günümüzde 13 milyonun üstündedir
Sayfa 271Kitabı okudu
Afrika
Afrika'daki AIDS, Kuzey Amerika ve Avrupa'dakine pek benzemez. Hastalık Afrika'da Darwin kuramından bir sapma gösterir: Toplumun en zayıfları değil en sağlıklıları ölmektedir.
Sayfa 270Kitabı okudu
Salgınlar
George Santayana'nın dikkat çektiği gibi, " Geçmişi hatırlamayanlar onu yeniden yaşamak zorundadır. "
Sayfa 269Kitabı okudu
Reklam
AİDS'den kaçınmanın yolları
Oral, ana! veya vajinal seks sırasında kondom kullanmak virüsün bulaşma şansını azaltabilir, ancak kondom doğru şekilde kullanılmalıdır. Kondom, ereksiyon halindeki penise, ucunda meni için yer bırakacak şekilde takılmalıdır. Çekilme penis yumuşamadan önce olmalı ve kondom kesinlikle yeniden kullanılmamalıdır.
Sayfa 264Kitabı okudu
AİDS'den kaçınmanın yolları
HIV'in yayılmasını azaltmak için ne yapılabilir? Birkaç yöntemden bahsedilebilir: - Cinsel ilişkiden kaçınmak; -Enfekte olmayan bir kişiyle tek eşli cinsel yaşam sürdürmek; - Özellikle birden fazla cinsel partneri olanlar ve ana! ilişkiye girenler gibi yüksek risk grupları için, riskli davranışlardan sakınmak; - Kontamine olmuş iğnelerin kullanımını önlemek için iğne değişim programları uygulamak; -Kondom ve diyaframların etkinliğini vurgulamak; - Erkeklerde sünnet; - HSV-2 (Herpes simplex virüs) için asiklovir tedavisi.
Sayfa 264Kitabı okudu
Covit Pandemisi gibi
Son elli yılda dünyayı kasıp kavuran grip pandemisi önce Çin' de, sonra Hong Kong'da ortaya çıktı; bunun nedeni, kuşların, domuzların ve insanların Çin'de birbirlerine çok yakın ortamlarda yaşamalarıdır
Sayfa 231Kitabı okudu
Sıtma
Haiti kolonisi, Fransız kolonilerinin en zenginlerinden biri olmuştu; 1 789'da 520.000 olan nüfusundan 1 804'te geriye tek bir Beyaz kalmamıştı.
Sayfa 210Kitabı okudu
Reklam
Büyük İskender-Sıtma
Büyük İskender, Hindistan kıtasını tümüyle ele geçiremeden MÖ 323'te otuz üç yaşındayken sıtmadan ölmüştür. Sıtma, eski Roma'nın yabancı istilacılar tarafından yağmalanmasını önlemiş ve Caesar'ın seferlerini durdurmuştur.
Sayfa 199Kitabı okudu
Sıtma
İtalyancada "kötü hava " anlamına gelen mal'aria olarak adlandırılmıştır
Sayfa 187Kitabı okudu
Sıtma
Sıtma çok eski bir hastalıknr. Ebers Papirüsü (takriben MÖ 1 500), Asurbanipal'in kütüphanesindeki kil tabletler (y. MÔ 668-627) ve klasik Çin tıbbı metni Nei Jing'deki (MS 1 00) kayıtlar, hastalığın tipik özellikleri büyük dalak, periyodik ateşler, baş ağrısı, üşüme-titreme ve ateşten bahseder. Sıtma Avrupa'ya, Nil Vadisi yoluyla Afrika'dan ya da Avrupalıların Küçük Asya halklarıyla yakın teması sonucu Anadolu'dan gelmiş olabilir.
Sayfa 186Kitabı okudu
Türkiye'de HeybeliAda'da yapıldı.
Sanatoryum girişimleri kısa sürede büyük bir ivme kazandı. 1 900 yılında Birleşik Devletlerde toplam yatak sayısı 445 olan 34 sanatoryum varken yirmi beş yıl sonra bu sayı 356'ya, toplam yatak sayısı ise 73 .338'e ulaştı. Ancak sanatoryumlar tüberkülozu tedavi edemedi
Sayfa 170Kitabı okudu
Verem, vebanın kılık değiştirmiş halidir. Yaptığı yıkım sinsi ve yavaştır. Ama yine de bu yıkımlar insanları büyük, köklü girişimlerde bulunmak üzere sarsmamıştır.
Sayfa 151Kitabı okudu
573 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.