Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünyanın Sokakları

Metin Yeğin

Dünyanın Sokakları Hakkında

Dünyanın Sokakları konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Bir hareketlilik olmadığında, bir süre durduğumda, "Korsanlara yakışmaz uzun süre bir yerde durmak," deyip hemen bir yere gidiyorum. -Metin Yeğin- Metin Yeğin'in bir ayağı Türkiye'de bir ayağı Latin Amerika'da ya da dünyanın herhangi bir yerinde. Yeryüzünün lanetlileriyle birlikte yaşayan bir yazar ve belgesel sinemacı o. Dünyanın Sokakları'ndan çeşitli işçi eylemlerini, direnişleri, gerilla hareketleriyle iktidarların çatışmalarını ya da barış süreçlerini sokaktaki insanın dünyasını anlatırken yaşadıkları, bir kişinin yaşamına kolayca sığacak gibi değil. Onda olağan bir yaşam büyük bir serüvene dönüşebiliyor. Dünyanın Sokakları'nda asıl sorunun sokak olduğunu bir kez daha hatırlatıyor bize: Uruguay işgal fabrikaları, Plaza de Mayo Anneleri, Piqueteros-Barikatçılar hareketi, Güney Afrika gecekondu hareketi... Neoliberalizmin kentleri işgal ettiği bir dönemde gold ya da platinum kredi kartı olmayan yetersiz bakiye yoksulların seslerini dünyaya duyurmasına da yardımcı oluyor. Dünyanın Sokakları, benzeri az bulunur bir serüven ve gezi kitabı.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 30 dk.Sayfa Sayısı: 300Basım Tarihi: 2015İlk Yayın Tarihi: Nisan 2010Yayınevi: Öteki Yayınevi
ISBN: 9789755842349Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 12.9
Erkek% 87.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Metin Yeğin
Metin YeğinYazar · 12 kitap
Yazar, belgeselci, gazeteci, sinemacı, işçi, avukat, seyyah... Son iki yılda özellikle barınma hakkı için çalışmaya başladı. 'ViranşehirAx u Av Komünü' örgütlenmesine öncülük etti. Evsiz ailler ile birlikte barınma hakkıları için kerpiç evler yaptı. Buenos Aires’te gecekondu mahallerinde alternatif okul inşa edeken bu kerpiç yöntemini oraya da taşıdı. Radikal, Özgür Gündem, Özgür Politika gazetelerinde 'Dünyanın Sokakları' köşesinde özellikle dünyadaki neoliberal kent inşası ve buna karşı mücadele deneyimlerinindeki yaşadıklarını yazmaya devam etmekte. Şili de işgal üniversitelerinde alternatif halk eğitimi için mücadele etti. Belgeselleriyle de sokakları anlattı. Kanaltürk, CNN Türk, Hayat tv de iki yüzden fazla 'Dünyanın Sokakları' programıı kuşak olarak yer aldı. NTV, Venezüela Telesur, Arjantin, Macaristan televizyonların da da belgeselleri vardı.BBC ve Açık Radyo'da radyo programları yaptı. Dünyanın birçok festivalinde belgeselleriyle yer aldı. Ödüller kazandı. 'D' filmi ile belgeselde yaptıklarını,ı kurmaca film de de gerçekleştirmeye çalıştı. Sadece dayanışma ile film endüstirisine karşı bağımsız film yapmak için yüzden fazla insanla birlikte yaptıkları bu film Ahmet Uluçay bağımsız film ödülünü aldı. 2001 de ölüm orucu sonunda cezaevinden çıkanlarla birlikte bir grup sinemacıyı buluşturan 'film kolektifi' oluşumuna öncülük etti. Bu çalışma sonunda belgeseller yapıldı, ödüller alındı. Barışa Rock Festivali ve Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin ilk örgütlenmelerinde yer aldı. Dünyanın her yerinde sempozyumlarda, kongrelerde, fabrikalarda, üniversitelerde, mitinglerde konuştu ve deneyimleri birbirleri ile buluşturdu. Kitapları; Marcos'la 10 gün (1999), Firari İstanbul (2001), Topraksızlar(2004), Patronsuzlar(2006), Topraksızlar/Bir Şenlikti Uzun Yürüyüş(2006), Likya Yolu(2007), Gerillanın Barışı (2010), Dünyanın Sokakları (2010). Yaptığı 100'den fazla belgeseli arasında; Ölüm orucu süreci ve sonuçlarını konu alan ve bu süreci dünyaya anlatan "F"(2001) ve "After/Sonra"(2002) filmleri, Brezilya Topraksız İşçi Hareketi'ni /MST anlatan "Topraksızlar", Brezilya-Uruguay-Arjantin'de işgal fabrikalarını ve Piqueteros Hareketini anlatan "Patronsuzlar", El SAlvador-Guetemala ve Meksika'daki gerillanın barış süreceini anlatan "Gerillanın Barışı", Venezuela'da altın madenleri konulu "Altın Yerli Kızların Saçlarından Yapılır", Doğa belgeselleri "Likya Yolu" (2000) ve "Üç Kıtada Devrialem" (2001), Galler'deki İşgal madenleri ile Bolu-Mengen maden direnişinin paralel öykülerini işleyen "Güzel Günler Göreceğiz" (2003), Mısır'da Nisan 2009 isyanını ve büyük grevi anlatan "El Mahalla", Kuzey Arjantin'de ekolojik yıkımı anlatan " Para Pachamama" (2003) ve Çocuklarını yitiren Arjantinli veTürkiyeleri anneleri anlatan "Çocuklarından Doğan Anneler" bazılarıdır.