Puan

9.410 üzerinden
237 kişi
2025 49. kitabı
DÜŞE KALKA// UMUT FURKAN ÇAKIR Merhabalar değerli okurlarım bugün sizlere @umutfurkancakir_ yazarımızın kaleminden #düşekalka kitabı ile geldim. Yazarımızdan daha önce okuma yaptım ve şiirleri çok anlamlı çok içten yazılmıştı. Bu seferki kitabını tereddütsüz aldım ve okudum. Bu kitabında da şiirler mevcut ve her şiirin ardından her bir dizenin her bir satırın açıklaması ve aslında bu satırlarda nelerin gezindiğini neler neler barındırdığını yazan anlatımlar var. Neler barındırdığının anlatılması aslında şiirleri daha anlamlı ve değerli kılmış. Her bir satırında ve dizesinde gezinen duyguların okura etkileyici bir şekilde nokta atışı anlatılması övülecek cinsten. Bir yandan da dışarıya yansıtamadığımız, dile getiremediğimiz hislerimizi ve duygularımızı kaleme alması, şiirlere konu etmesi üstelik bunu detaylıca herkesin anlayabileceği düzeyde anlatması kitabı sevmeme neden olan bir diğer özelliği oldu. Her bir cümlesinde kendime rastlamak çok güzeldi. Kitabı okurken anlatılan metinlerde aslında anlıyoruz ki şiirde yılların yaşanmışlıkları ve birikmişlikleri saklı. Yazarımızın şiirlerini daha önce de okumuştum dediğim gibi çok anlamlıydı her biri fakat bu kitabında yazılan her bir satırın daha çok duygu yüklü olduğunu daha zengin anlamlar ifade ettiğini aslında görmediğim bir çok yanına değindiğini bu sayede görmüş ve hissetmiş oldum. Her dizesinden böyle anlamlar çıkarılması çok dokunaklı ve etkileyiciydi. Sizde sıradan şiirlerden sıkılıp böyle kaliteli şiirler ve yorumlarını okumak isterseniz kesinlikle tavsiyemdir..
Düşe Kalka
Düşe Kalka
Umut Furkan Çakır
Umut Furkan Çakır
2025 82. kitabı
Hayat her zaman bize aynı davranmaz. Bazen her şey yolundayken bazense her şey alt üst olabilir. işte o zamanlarda insan duygudan duyguya savrulur ve bu duygularını da paylaşma ihtiyacı duyar. Sanırım yazar da böyle düşünerek bu eseri kaleme almış. Çünkü içerisinde birçoğumuzun hayatına dokunacak, bu ben değil miyim ya dedirtecek şiirler ve yazılar bulunmakta. Okurken çokça altını çizdiğim yerler oldu. İnsan biriciktir ancak yaşadığı duygular bakımından yalnız değildir. Bazen karamsar bazen ümitsiz bazen mutsuz hissederiz ancak bazen ise hayata umutla bakar, hayaller kurar, mutlu oluruz. İşte eser tam da bunu anlatıyor, yani insana ait duyguları... Eserin içerisinde şiirler ve deneme tarzında yazılar bulunmakta. Yazarın ruh dünyasını yansıtan bir kitap diyebiliriz. Aslında bu bakımdan eser kırılma, iyileşme ve yeniden hayata tutunmanın izlerini taşımakta. Sizlerde bu türde okuma yapmayı seviyorsanız bu eseri tavsiye ederim.
2025 1. kitabı
Umut Furkan Çakır’ın Düşe Kalka adlı deneme kitabı, sıradan duyguların sıradışı anlatımıyla dikkat çekiyor. Anlatım sade, samimi ama derin. Özellikle dilin şiirsellik dozunu abartmadan koruyabilmiş olması önemli bir artı. Kitap boyunca yalnızlık, kırılganlık, çocukluk özlemi, hayal kırıklığı gibi evrensel temalar başarıyla işlenmiş. Metinlerin kısa tutulmuş olması okuyucunun duygusal yoğunlukla baş etmesine alan bırakıyor. Bu bir ‘büyük cümleler’ kitabı değil. Aksine, küçük cümlelerin büyük hisler uyandırdığı bir eser. Edebi yönü kadar insani yönü de güçlü. Tavsiyemdir: Yalnız kaldığınız bir akşamda başlayın. Sizi düşürdüğü yerden kaldıran satırlar bulacaksınız.
Okumanızı içtenlikle tavsiye ediyorum
2025 1. kitabı
Kitabın en baskın duygusu yalnızlık. Kalabalıklar içinde yalnız hissetmek, kendini aramak, geçmişe dönmek ama yerleşememek… Bu temalarla her yaştan okur kolayca özdeşlik kurabilir. Zamanın sinsi ilerleyişi, kaybolan çocukluk, geçmişe duyulan özlem, “batık gemi” metaforu ile çok güçlü işlenmiş. Özellikle “Batık Gemi” bölümü, hem dil hem duygu olarak en vurucu kısımlardan biri.
2025 1. kitabı
Her bölümde kendime ait bir kırılma buldum. Sanki yazar beni tanıyor, yıllardır içimde sakladığım şeyleri tek tek açığa çıkarmış gibiydi. Cümleler ağır değil, süslü değil… Ama tam kalbe dokunuyor. Düşmekten korkanlar, defalarca düşüp hâlâ ayağa kalkmaya çalışanlar için yazılmış bir kitap bu. Ve evet… Ben o sayfalarda kendimi buldum. Sizin de kendinizi bulmanız dileğiyle.