Düşler Hapishanesi

Yusuf Samet Çakır
Eylül 2020
Payidar Yayınevi

Benim de kitabım varmış vay bee!
2023 4. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2023 00:18
Selamlar. Bugün sizlere okumaktan çok çok zevk aldığım ve bana bir çok şey kattığına inandığım "Düşler hapishanesi" kitabını aktaracağım. Kitap 32 bölümden oluşan ve her bölümde bir deneme yahut bir öykü veya bir anı bulunduran bir eser. Kitap o kadar bizi ya da beni anlatıyor ki bir an kitabı ben mi yazdım diye duraksadım. Her bir bölümde kendimi buldum. Kendi eksiklerimi gördüm. Neler yapmam veya yapmamam gerektiğini anladım. Her sayfasında kendime rehber olacak alıntılarım oldu. Kitabı bana kuzenim hediye etmişti ve ben kitabı okuduktan sonra anladım ki bir kitap hediye edeceğim zaman ilk sıralarda Düşler hapishanesi olacak. "Düşler hapishanesi" yazarın yayımladığı 4. Kitabıymış. Ve ben şimdiye kadar Yusuf Samet Çakırı neden farketmedim hala anlamış değilim. Ben kitabı 3 günde bitirdim. Kitap 124 sayfa ve bazı sayfalarda resimler barındıran bir kitap. Kitap 1 saatte bile okuyup bitirilebilir fakat anlaşılmaz işte öyle de. Ben yavaş yavaş okumaya gayret ettim fakat yine olmadı o kadar güzeldi ki 3 günde bitirdim. Kitap aslında tam başucu kitabı. İşten mi veya okuldan mı geliyorsunuz açın bir sayfa okuyun kendinize gelin ve kitabı bırakın. Öyle bir kitap işte. Evet dediğim gibi "Düşler Hapishanesi" bana bir çok şey kattı ve bir çok alıntıya sahip oldum. İşte sahip olduğum bazı alıntılar: Her insan bir dünyadır ve bu dünyanın merkezi benliğidir. Benlik, nefsin soyutlanmış halidir. Ama bunu günümüzde bencillikle karıştırıyorlar. kalp kalbin aynısıdır. Kendinize ihanet etmekten vazgeçtiğiniz gün mutlu olmaya hak kazanacaksınız. Her insan bir coğrafyadır. Keşfedilmeyi bekler. Herkese kitabı tavsiye ederim. Kitaplarla kalın. İyi günler.
Yaşadığım kadar yalnızım
2022 38. kitabı
Öncelikle kitabın mükemmel olduğunu söylemeliyim.Kafamın içindeki düşüncelere rastladığım,yüzleşmek istemediğim her şeyle yüzleştiğim kelimenin tam anlamıyla kendimi bulduğum ilk kitap idi.Sevdiğim kitaplardaki bazı cümlelerin altını çizerim.Uzun zamandır da beğendiğim cümleleri bir arada görmemiştim.Bu yüzden okuma boyunca neredeyse her sayfadan birkaç cümlenin altını çizdim.Bu yılki çoğu alıntımı 'Düşler Hapishanesi' ile tamamladım.2022 senesi boyunca da okuduğum en güzel kitaplardandı.Gerek içeriğiyle,gerek yazarın sıkmayan üslubuyla... "Yaşadığım kadar yalnızım." Çok keyifliydi okumak ve her kelimede kendimi bulup birçok şeyle yüzleşmek... Kesinlikle öneririm
Düşler Hapishanesi
2021 2. kitabı
Karanlığın içinde kaybolan bütün umutlarınızı gün yüze çıkartma noktasında sizlere yardımcı olabilecek bir kitap. Bu okuduğum yazarın 4. Kitabıdır. Kaleminin naifliği ve kelimlerinin yolculuğu kalbimde her daim hissetmişimdir. Okumanızı ve kuytuda kalan düşlerinizi özgür bırakmanızı tavsiye ederim. Zaman geçiyor geriye sadece yaşayamadığınız anılar ve kurduğunuz düşler kalıyor. Sizden geriye kalan tek şey yaşadığınız gerçeklerinizdir.
2024 8. kitabı
Düşler Hapishanesi bazen umutsuzlukluga kapılır yollar hep çıkmaz gibi ama aslında şer gördüğümüz hayırdır ve bilemeyiz deniln cümlenin kitabı yazarı yusuf bey ile küçük bir sohbet şansım olmustu gerçekten çok samimi bir yazar
Duygu/Düşünce
2022 52. kitabı
DÜŞLER HAPİSHANESİ. Kitap çerez niyetine okuyabileceğiniz bir kitap diyebilirim. İçerisinde hikayeler, duygular, hisler birikiyor. Yazarın kalemi insanı sıkmayacak cinsten. Kendisini kitap fuarında gördüm ve kitabını imzalı şekilde alma şansı yakaladım. Şu an iki imzalı kitabı bende! Diğer eserini de kısa zamanda okuyup yorumlamak için sabırsızlanıyorum. Yazarımızı içtenlikle tebrik ediyorum. Kitaptan alıntılar: Çivisi çıkmış dünyanın düzenidir bu. Sen değiştiremezsen, seni değiştirirler. Emanet rüyalar gösteriyor kalplerimiz bize. Hiç olmayan, belki hiç olmayacak ama sonu belli olan hayalleri gebe kalıyoruz. İnsanlar bir apartmanın camını kırık gördüklerinde diğer sağlam camları kırmayı yadırgamazlar. "Ne de olsa harap olmuş" derler. Bu onlar için normaldir. Hatta gülüp, eğlenirler. İşte sen de bir kere yaralı birine gösterirsen O da senin kırılan kalbini bir daha kırmaktan çekmez. Güvenden ziyade güvensizliktir asıl mesele. Sayfa sayısı: 126 Aldığım fiyat: 25 TL.

Yusuf Samet ÇakırYazar · 5 kitap
Yusuf Samet Çakır (d. 10 Nisan 1989 Gümüşhane) Ortaokul ve Lise eğitimini İstanbul Beyoğlu’nda tamamladı. Yazmaya o zamanlarda başlayan Çakır, “Yazmak; nefes almaktır!” sözüyle kendi hayat felsefesini oluşturmuştu. Kitapların deryasında kendisine hep bir sığınak aradı. “Şiir; bir iletişim aracıdır. Yazmaktan çok, hitabet sanatıdır.” Mantığıyla şiir gibi cümleler kurarak hitabetini geliştirmeye çalıştı. Lise eğitimini alırken onun bu yeteneğini fark eden Edebiyat Öğretmeni yazmaya teşvik etti. Üniversite eğitiminin ilk adımını Erzincan Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünü bitirerek attı. Sonrasında ise Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Nişantaşı Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler bölümü üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. Mürekkep Kokan Eller Kurucu Başkanı olmak üzere bir çok sivil inisiyatif kuruluşunda görev aldı. Toplum sorunlarına çözüm odaklı projeler hayata geçirdi. “Uyuşmayan beyinler, sağlıklı nesiller” projesiyle bağımlılık alanında uyuşturucu karşıtı projelere imza attı. Kitap okuma alışkanlığına farkındalık oluşturmak için 2015 yılında 13 programla “İKRA, Kitap Bizden Okuması Sizden” projesini hayata geçirdi. Ulusal dergi ve gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır. 2016 Yılını Engelsiz Hayat yılı ilan eden Yusuf Samet Çakır, "Engelsiz Hayat" projesiyle Engellilere yönelik çeşitli farkındalık projeleri hayata geçirdi. Mürekkep Kokan 33 El sosyal sorumluluk projesiyle 12 profesyonel, 21 amatör yazarla Edebiyata hizmet eden 33 Türk yazarımızın hayatını anlatan proje kitap çalışmasını hayata geçirdi. Bu projeden sonra Edebiyata iyice yönelen Çakır, Nüktedan Dergi ’sini kurdu. Ve Kurucu Genel Yayın Yönetmenliğini 3 yıl boyunca icra etti. Hali hazırda hala Nüktedan Dergisinde yazıları yayınlanmaktadır. 2017 Yılından beri Payidar Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmenliğini yapmaktadır. Yayın danışmanlığı ve yönetmenliğinde Edebiyatımıza birçok eseri kazandırmıştır. Öykü, şiir, deneme ve roman konularında kitaplar yazmaktadır. Eserleri: ➢ Gönül Hane, Payidar Yayınları, 2017 ➢ O iş Öyle Değil, Payidar Yayınları, 2017 ➢ Bizi Bitirir Bu Hikâye, Payidar Yayınları, 2019