Şubat 2020
Uçanbalık Yayıncılık
Orijinal Adı:
On l'a à Peine Remarqué

2021 36. kitabı
Yavaş yavaş alıştığımız birçok şey hayatımızi ele geçirir de farketmeyiz. İnce ince işlenen ön yargılar birbirimizi görmeyi bile engeller. Kitapta belli belirsiz oluşan bir çizgi üzerine zamanla yükselen duvar üzerinden anlatılmış bu durum. Fakat duvar etrafındakiler bu duruma teslim olmamış. Onlar da aynı yöntemle duvarları yıkmışlar. Düşündürücü bir kitap. Uzun zaman ayırmak lazım.
2020 3. kitabı
Kapağını ve isminin çağrıştırdığı düşünce için sipariş etmiştim. Ciltlenmesi kapağı harika ama sayfaları görünce geçici bir hayal kırıklığı yaşadım açıkçası. Çünkü çok az yazı vardı ve okumam 5 dakika sürmedi. Ama verdiği mesaj harikaydı. Hiçbir şekilde, hiç kimsenin hiç kimseyle aramıza mesafe koymasına izin vermememiz gerektiğini, en ufak tavizin bile aşılmaz duvarlara sebep olduğunu anlatan bir kitap. Şimdiden çocuklarım için harika diye sakladım. Çizimler çocuklarla fikir yürütmeye çok elverişli. :)
Duvar
2024 4. kitabı
Elimden gelse bunu tüm okul düzeylerinde yılda bir kez okunmasını ve bunun üzerine bir kompozisyon yazılmasını zorunlu kılardım. Hayatlarımızda olan biten her şeyin o belli belirsiz çizgiyle başladığını görmek lazım. Görünüşü çocuk kitabı gibi. Resimler ve birkaç cümle yazı. Ama derinliği her yetişkinin okumasını gerektirecek kadar önemli ve değerli..

Frederic MaupomeYazar · 1 kitap
Çocukken, yazmayı öğrenmede büyük zorluklar yaşadı ama sonra bunu aşmayı başardı. Matematik eğitimi aldı. Bir gün, yolu illüstratör Stéphane Sénégas ile kesişti ve böylece, ilk çocuk kitabının yayımladı. Hâlen birlikte çocuk kitapları ve serileri yazıp çiziyorlar.