Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Duyarlı: Gürültülü, Hızlı ve Sürekli Üstümüze Gelen Dünyada Aşırı Hassas Olmanın Saklı Gücü

Jenn Granneman

Duyarlı: Gürültülü, Hızlı ve Sürekli Üstümüze Gelen Dünyada Aşırı Hassas Olmanın Saklı Gücü Gönderileri

Duyarlı: Gürültülü, Hızlı ve Sürekli Üstümüze Gelen Dünyada Aşırı Hassas Olmanın Saklı Gücü kitaplarını, Duyarlı: Gürültülü, Hızlı ve Sürekli Üstümüze Gelen Dünyada Aşırı Hassas Olmanın Saklı Gücü sözleri ve alıntılarını, Duyarlı: Gürültülü, Hızlı ve Sürekli Üstümüze Gelen Dünyada Aşırı Hassas Olmanın Saklı Gücü yazarlarını, Duyarlı: Gürültülü, Hızlı ve Sürekli Üstümüze Gelen Dünyada Aşırı Hassas Olmanın Saklı Gücü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Sorun yok, uzun bir geçiş süreci normaldir! Yıllar yılı, duyarlılığı pek çok açıdan anlamayan bir topluma karşılık vermeye alıştınız. Kendinize zaman tanıyın. Duyarlılığınızı dışa vurma konusunda size rahatlık veren küçük adımlarla başlayın. Böyle yaparak şu anda ve ileride tüm duyarlı insanların kim olduklarını kabullenmelerinin ve dünyamızın ihtiyacı olan değişiklikleri yapmalarının önünü açarsınız."
Sayfa 249Kitabı okudu
"Dikkatli olmakta bir mahzur yok elbette. Sorun, gerçek doğamızı dünyadan büyük bir titizlikle saklamamız gerektiğini hissetmemiz. Bunun panzehiri, toplumda kendimizi nasıl göründüğümüzü değiştirmektir. Bunu yapmanın bir yolu da, özür gerektirmeyen durumlar için özür dilemeyi bırakmaktır. Duyarlı insanlar dinlenmeye ihtiyaç duydukları, hayır dedikleri, aşırı uyarıcı bir etkinlikten erken ayrıldıklarıü ağladıkları veya her şeyi derinden hissettikleri için, kısacası duyarlı doğalarının gerektirdiği hiçbir şey için özür dilememelidir."
Sayfa 245Kitabı okudu
Reklam
"Psikologlara göre en sağlıklı ilişkiler sık sık statü değişim fırsatı sunanlardır. Bir kişi her zaman düşük statüde takılı kalırsa bu sağlıklı-veya tatmin eden- bir ilişki olamaz."
Sayfa 237Kitabı okudu
"Sorunun sizde olduğunu düşünüyorsanız, başkaları da buna inanır ve size öyle davranmaya başlar."
Sayfa 215Kitabı okudu
"Erkeklerse hiçbir duyguyu sergilememeleri gerektiğini öğrenirler, dolayısıyla duygularını nasıl düzenleyeceklerini öğrenmezler. Bu da sözde erkek öfkesini açıklar: Bastırılması en zor duygu belki de öfkedir."
Sayfa 203Kitabı okudu
Reklam
"Duygusal olarak ihmalkar ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklar, hayatlarında duygu koçu olan hassas çocuklara kıyasla duygularını düzenlemeyi ve karşılık vermeyi öğrenemez. Stres ve yüklü duygular çocuğu yorar, bu sebeple çocuk zarar verici davranış veya düşünce örüntülerine döner - örneğin duygularını içine atar ve nihayetinde çöküş gerçekleşir. Duygularını adlandırmayı öğrenemez veya her duygunun bir yeri olduğunu kabul etmez, dolayısıyla bu kadar yoğun hisler yaşamaktan utanç duyabilir. Duygusal ihmalin uzun süreli etkileri olabilir; yetişkinlikte kendini gereksiz bir suçluluk duygusu, kendine öfkelenme, düşük özgüven veya birey olarak çok kusurlu olduğunu düşünme şeklinde gösterebilir."
Sayfa 202Kitabı okudu
"Çalışmaya göre, duyarlı insanların duyguları genelde daha yoğun olduğundan, olumsuz duygularının geçmeyeceğine veya uzun süreceğine, dolayısıyla yapacak bir şeyleri olmadığına inanma ihtimalleri daha fazladır. Bu tip inançlar, bireyin duygusal başa çıkma stratejilerini bilmediğinin tipik göstergesidir."
Sayfa 200Kitabı okudu
"Çocuğunuzu molaya göndermek yerine sakinleşme bölgesi -ona has bir duyarlı sığınağı- oluşturabilirsiniz. Duygularını düzenlemekte zorlandığında bu alana gidebilir. Buraya peluş hayvanlar, ağır bir battaniye, oyuncak veya rahatlatıcı başka nesneler koyun."
Sayfa 194Kitabı okudu
"Eğitim ve ebeveynlikle ilgili alanlarda duyarlılık üzerine yapılan çalışmaları inceleyen ve eğitim psikolojisi alanında araştırmalar yürüten Monika Baryla-Matejczuk, duyarlı çocukların dışarıdan gelen eleştiri farkındalığının daha yüksek olduğunu ve kendilerini acımasızca eleştirme ihtimallerinin daha fazla olduğunu tespit etmiştir."
Sayfa 192Kitabı okudu
145 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.