Cumhuriyet Devrinde Bir Osmanlı Alimi

2015
Kitap Yayınevi
Türler:

2021 26. kitabı
Osmanlı’da ilmiye sınıfında gelmesine rağmen Cumhuriyet döneminde İstanbul Hukukta medeni hukuk dersleri veren ve ismi gibi yaşamı ilginç bir Osmanlı bakiyesi âlimin hayat hikâyesi, eserleri, Osmanlı’da Cumhuriyet’e geçiş zorlukları ve uyum süreci ve ilmi çalışmalarının ele alındığı okunmaya değer bir eser. Hukuk tarihine meraklı olanların kaçırmaması gereken bir eser olup Türkiye’de yeni bir hukuk sisteminin kurulması süreciyle ilgili olarak ilginç bilgi ve anektodlara değinilmektedir. Yazım kurallarına riayet edilseydi eser daha güzel olacaktı.
Ebul'ula MardinSezer Şimşek · Kitap Yayınevi · 20152 okunma

Sezer ŞimşekYazar · 3 kitap
1989’da İstanbul’da doğdu. 2003 yılında Feyziye Mektepleri Vakfı Özel Işık İlköğretim Okulu’ndan, 2007 yılında Beyoğlu Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde 2011 yılında; aynı bölümde başladığı yüksek lisans öğrenimini “Ebû’l-ulâ Mardin’in Türk Toplum Düşüncesindeki Yeri ve Önemi” isimli teziyle 2014 yılında tamamladı. Doktora çalışmalarına devam ettiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde 2012 yılından beri Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır. Daha önce yayınlanmış kitabı: “Ebul’ulâ Mardin: Cumhuriyet Devrinde Bir Osmanlı Âlimi” (Kitap Yayınevi, 2015)