Sezer Şimşek

Sezer ŞimşekEbul'ula Mardin yazarı
Yazar
9.3/10
3 Kişi
6
Okunma
0
Beğeni
1.326
Görüntülenme

Hakkında

1989’da İstanbul’da doğdu. 2003 yılında Feyziye Mektepleri Vakfı Özel Işık İlköğretim Okulu’ndan, 2007 yılında Beyoğlu Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde 2011 yılında; aynı bölümde başladığı yüksek lisans öğrenimini “Ebû’l-ulâ Mardin’in Türk Toplum Düşüncesindeki Yeri ve Önemi” isimli teziyle 2014 yılında tamamladı. Doktora çalışmalarına devam ettiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde 2012 yılından beri Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır. Daha önce yayınlanmış kitabı: “Ebul’ulâ Mardin: Cumhuriyet Devrinde Bir Osmanlı Âlimi” (Kitap Yayınevi, 2015)
Tam adı:
Serdar Sezer Şimşek
Unvan:
Akademisyen, Yazar
Doğum:
İstanbul, Türkiye, 1989

Okurlar

6 okur okudu.
5 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Dün öğleden sonra Fakülte tatile girdi. Son iki saat ders takrir eyledikten ve talebeden birinin heyecanlı hitabesini de dinledikten sonra 42 yıllık tedris hayatıma nihayet vermiş oldum. Hâzâ min fazlı Rabbi! Cenâb-ı Hak her derste ben kulunu teyyidat-ı subhaniyesine mazhar kıldı. Büyük Allah’ımın lütuf ve keremidir ki bizi yâr ü ağyâra sevdirdi. Bu fani hayatta bundan büyük bir nimet olur mu? Bâki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş.”
Sayfa 117Kitabı okudu
“… Evvela müddeiumumi olmayacaksın. Çünkü ömrünü başkalarını itham etmekle geçirmeni istemem; saniyen avukatlık yapmayacaksın, bu dünyada herkesin derdi kendine yeter. Bir de başkalarının dert ve sıkıntılarını yüklenmek isabetli olmaz. Salisen, hâkimlik yapabilirsin fakat bunu ancak o makama davet edilirsen kabul edeceksin.”
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
179 syf.
8/10 puan verdi
Osmanlı’da ilmiye sınıfında gelmesine rağmen Cumhuriyet döneminde İstanbul Hukukta medeni hukuk dersleri veren ve ismi gibi yaşamı ilginç bir Osmanlı bakiyesi âlimin hayat hikâyesi, eserleri, Osmanlı’da Cumhuriyet’e geçiş zorlukları ve uyum süreci ve ilmi çalışmalarının ele alındığı okunmaya değer bir eser. Hukuk tarihine meraklı olanların kaçırmaması gereken bir eser olup Türkiye’de yeni bir hukuk sisteminin kurulması süreciyle ilgili olarak ilginç bilgi ve anektodlara değinilmektedir. Yazım kurallarına riayet edilseydi eser daha güzel olacaktı.
Ebul'ula Mardin
Ebul'ula MardinSezer Şimşek · Kitap Yayınevi · 20152 okunma