Muaviye'ye, Yazid'e ve Emevi Soyuna Lanet Olsun!
“Ey Muaviye! Eğer bu sarayı kendi paranla yapıyorsan israftır, yok eğer halkın parasıyla yapıyorsan ihanettir!”
Sayfa 25 - Fecr Yayınevi·Kitabı okudu
Alıntı
Dikkatle Okuyalım ve Aydınlanalım!
Ebû Bekir, geçimini sağlamak için bir Yahudi’nin keçilerini sağıyordu; oysa Peygamber’in halifesiydi! Osman’ın karısının gerdanlığı, Afrika vergilerinin üçte birinin değerine sahipti.
Sayfa 19 - Fecr Yayınevi·Kitabı okudu
Alıntı
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Ebuzer ve Hz. Muhammed'in İlk Karşılaşması:
Vuslat anı yaklaşıyordu. Ali odaya girdi. Ebuzer de Ali'nin ardından girdi ve gözü Muhammed’e ilişti. — Selamün aleyküm. — Aleyke’s-selam ve rahmetullahi ve berekâtuhu… Nerelisin? Ebuzer utangaç ve hafif bir sesle cevap verdi: — Gıfarlıyım. Ardından Peygamber ile Ebuzer arasında çeşitli konuşmalar geçti. Sonunda Ebuzer güven dolu bir sesle: — Bana İslam’ı anlat, dedi. — İslam, Allah’tan başka ilah olmadığına, Muhammed’in O’nun elçisi olduğuna şehadet etmen ve namaz kılmandır. — Ben şehadet ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur ve Muhammed O’nun elçisidir.
Sayfa 48 - Fecr Yayınevi·Kitabı okudu
Alıntı
İyi arkadaş yalnızlıktan, yalnızlık kötü arkadaştan iyidir.
Sayfa 69 - Fecr Yayınevi·Kitabı okudu
"Gerçek İnsan"
Din, içinde “gerçek insan” üretilen bir fabrikadır. Bizim de dinden bundan başka bir şey beklemememiz gerekir.
Sayfa 22 - Fecr Yayınevi·Kitabı okudu