Edep Mektebi

Şubat 2025
Çınaraltı Yayıncılık

ELAZIĞ HANIMEFENDİSİ...
2025 34. kitabı
Bu kitap bir edep rehberidir. Yazarımızın okuduğum ilk eseri. Ayla hocamız, yüz yüze görüşme şerefine de nail olduğum çok muhterem bir hanımefendi. Bana bu dünyaya ait değilmiş izlenimi verdi. Biraz kendisini tanıyalım. Ayla öğretmen, Türk Edebiyatı dergisinde, Ahmet Kabaklı ile uzun yıllar (yönetici olarak) hizmet verdi. Bir dönem TRT'de tv programcılığı (Geleneğin Kalp Atışları) yaptı. Babası Harputlu, annesi İstanbulludur. Biz baba tarafından hemşehri oluyoruz. Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Erol Güngör, Mehmet Kaplan, Osman Yüksel Serdengeçti, Yavuz Bülent Bâkiler, Dilaver Cebeci, konuştuğu, muhabbetlerine tanıklık ettiği isimlerden sadece bazıları. Adeta yaşayan bir tarih.. Kitap, iyi bir beyefendi, iyi bir hanımefendi, yani iyi bir insan nasıl olunur, onu anlatıyor. Çocukluğunda, gençliğinde nasıl yaşamış, ailesi nasıl terbiye metotları kullanmış, bütün bunları çok duru bir dille aktarmış, hocamız. Hocamıza göre (tabiî bana göre de) kişi ancak milli ve manevi değerlerine sahip çıkar ve yaşarsa iyi ve doğru bir insan olabilir. Çok faydalı bir okuma oldu benim için. Gönül rahatlığıyla hediye edebileceğim bir kitap. Hocamıza değerli hediyesi için çok teşekkür ediyorum. Çınaraltı Yayınları'ndan çıkan kitap, 175 sayfa..
Edep MektebiAyla Ağabegüm · Çınaraltı Yayıncılık · 20251 okunma

Ayla AğabegümYazar · 0 kitap
Eğitimci-yazar. 1940, Bilecik doğumlu. İlk ve ortaokulu memleketinde, liseyi Elazığ‘da bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1967) mezunu. İstanbul‘da çeşitli liselerde edebiyat öğretmenliği, Üsküdar Kız Lisesinde pansiyon müdür yardımcılığı yaptı. Bir süreden beri huzurevinde yaşıyor. Okul söyleşilerine gidiyor.