2022
Elpis Yayınları

2022 226. kitabı
#Ekinoks Metin yakın arkadaşı Kenan'ın ölüm haberini alınca apar topar cenazesine gider.Boğazına oturan yumruyla kendini sokaklara atar.Caner, ile yolları kesişir.Uzun sohbet ve ortak yanlarıyla geç vakit olur.Otogara gitmek istese de Caner'in inadıyla evlerinde misafir eder.Lojistik işinde çalışan Caner,Metin'le birlikte yol alırken,kestirme yoldan gider.Seyir halindeyken önlerine çıkan çocuk ile direksiyon hakimiyetine kaybedip kaza yaparlar.Aracın içinde Caner sıkışırken Metin camdan dışarı fırlar ve kasabadaki Yusuf adında delikanlı sayesinde hastaneye götürülmesine vesile olur.Metin'in kaza yaptığı köy,geçmişiyle  izleri taşıdığı yere benzer. Hiç tanımadığı babası ve geçmişten gelen hatıralarıyla dönüm noktası yaşar. Metin'e yıllar önce babasının emaneti nasıl  ulasır? Seyirlik köyünde gizli kalmış aile yaşantısı nasıl su yüzüne çıkacak?
EkinoksM. Ferit Can · Elpis Yayınları · 20226 okunma
2022 105. kitabı
Merhaba kitap severler; size yine 2 adet kitabın yorumuyla geldim. #ekinoks Ekinoks'un ne olduğunu merak edip,sözlük anlamına ve terimine uyuşucak bir kurguyla bir kurguyla başlayıp yanılmadığımı keşfetmek keyifliydi. Yazarın da belirttiği gibi birbirine geçmiş yaşamlar ile olay örgüsü harmanlanmış. Kitap gelmiş ve geçmiş zaman aralığında geçiyor.Doneler bir araya geldikçe yap bozun parçaları da tamamlanmış oldu. Hikaye öncelikle sürprizle başlayıp, Metin'in hayatına konuk oluyoruz. Metin,sıradan bir günde yakın arkadaşının cenazesinin haberini aldığı gün hayatında köklü değişimler başlar.Geçmişiyle yüzleşir,hiç tanımadığı babasının izleriyle dönüşüme uğrar... Biz bu eseri canım arkadaşım @baygunun_kadrajindan ile okuyup tahliller eşliğinde değerlendirdik. Aylin Karadamak tavsiyesiyle @elpisyayinlari 'ndan çıkan #m.feritcan kaleme aldığı #Ekinoks isimli kitabı okuyup inceledim. #fundaileheryerdeoku #heryerdeoku#kitapoku #bookstagram#fyp #etamin #kızçelerileokuyoruz #benimseçkilerim
EkinoksM. Ferit Can · Elpis Yayınları · 20226 okunma