Doğanın efendisi değil sadece bir parçası olduğumuzu kabul ettiğimiz an her şey çok daha güzel olacak… çünkü biz dünyanın ta kendisiyiz… onu yok edersek biz de yok oluruz!
EkoeleştiriGreg Garrard · Kolektif Kitap · 201635 okunma
Daha farklı bir beklentiyle başlamıştım. Beklentimi karşılamadı.
Ön sözünde belli bir kültür etkisi altına kalınarak bu çalışmanın yapıldığı yazıyor. Okuması ve dili ağır, daha iyi anlaşılması için biraz temel lazım terimler, kavramlar, kültür farkı sıradan okuyucuyu zorlayacak türde.
Beklediğimden daha farklı çıktı diyebilirim. İçerik olarak. Dili ağır. Belli bir birikimi olan kişiler okuyabilir. Nasıl bir birikim? Felsefi olarak,sosyolojik olarak bilemiyorum çok teknik kelime vardı. Hiç altyapısı olmayan biri okumasın diyemiyorum. Ama sindirmesi zor bir kitap. Ne anladın derseniz sanırım anlamak için birkaç defa daha okumam gerekiyor. Kitap başlıklar altında olaylara farklı çerçevelerden bakıyor. Anladığım kadarıyla sorunu veya anlatmak istediğinizi anlatmak için iyi ifade etmeniz gerekiyor. Bir yönden başlarda kitaba hak verdim evet. Ama kitabı bitirince fikrim değişti. Yani bu kadar karmaşık kelimelerle dolaylı yoldan anlatmış gibi oluyorsunuz. Doğrudan,kısa ve öz anlatılsa, herkes anlasa belki? Bilemiyorum tartışılır.
EkoeleştiriGreg Garrard · Kolektif Kitap · 201635 okunma
Greg Garrard British Columbia Üniversitesi Yaratıcı ve Eleştirel Çalışmalar Fakültesi’nde sürdürülebilirlik alanında çalışmaktadır. Edebiyat eleştirisi ve kültürel ekoloji alanında birçok kitabın editörlüğünü üstlenmiş, kitap ve makaleler yayımlamıştır. Ekopedagoji, ekoeleştiri ve hayvan çalışmaları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.