Eksik Emanet

Ersun Çıplak
Karahan Kitabevi

2026 139. kitabı
Kitapta toplam on altı adet şiir bulunmaktadır. Şiirlerin her biri farklı şekilde yazılmış. Şiirlerin çoğu devrik cümle şeklinde yazılmış. Devrik şekilde olması benim sevdiğim bir tarz değil. Bu sebeple kitabı beğenmedim.
Eksik EmanetErsun Çıplak · Karahan Kitabevi · 08 okunma

Ersun ÇıplakYazar · 5 kitap
Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı mezunu (1999). Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalında 2004’te yüksek lisansını, 2015'te ise doktorasını tamamladı. İlk şiiri Varlık‘ta; ilk yazısı ise Seyir Defteri‘nde yayımlandı. Bir süre Yom Sanat yayın kurulunda bulundu. Şiir, yazı ve söyleşileri Şiiratı, Heves, Hece, Sincan İstasyonu, Ada, Mor Taka, Düzyazı Defteri, Üç Nokta, Yeniyazı, Duvar, Dünyanın Öyküsü, Oğlan Bizim Kız Bizim, Akatalpa, Kirpi Şiir, Ayraç, le poéte travaille, Hacı Şair, Hürriyet Gösteri, Yasakmeyve, Sol Kitap Eki, BirGün Kitap, BirGün Pazar ve Cumhuriyet Kitap‘ta yayımlandı. “Hilmi Yavuz’un ‘Çöl, Yollar, Hırka’sı”adlı incelemesi ile 2005’te Homeros İnceleme Ödülü’nde ikinciliğe değer bulundu. “Turgut Uyar’ı ‘Kan Uyku’dan Uyandırma Denemesi” başlıklı incelemesi ile 2007 Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü Bir Şiir İnceleme Ödülü’nü alan şairin, eksik emanet adlı dosyası, Homeros Ödülleri 2007 Attila İlhan Şiir Ödülü’nde birinciliğe değer bulundu. eksik emanet, 2009’da ‘karahan yayınları/karayazı kitaplığı’ tarafından kitaplaştırıldı. Ve bu kitap, 2010 Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülleri kapsamında düzenlenen ‘İlk Kitap Özel Ödülü’ne değer bulundu. Yazar, Cuma Duymaz’la birlikte Karayazı Edebiyat Dergisi'ni yayıma hazırlamaktadır.