Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

2 Cilt Takım

El Cami Fi Talebil İlmiş Şerif

Abdulkadir Bin Abdulaziz

El Cami Fi Talebil İlmiş Şerif Sözleri ve Alıntıları

El Cami Fi Talebil İlmiş Şerif sözleri ve alıntılarını, El Cami Fi Talebil İlmiş Şerif kitap alıntılarını, El Cami Fi Talebil İlmiş Şerif en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hasan Basri der ki: "Vallahi onlardan bazıları dirhemi tırnağı üzerinde çevirip sana ağırlığını söyleyecek kadar dünya işlerini bilirler. Ancak namazı güzel kılmazlar." İbn-i Kesir Tefsiri, 3/427, Darul Marife Baskısı.
Sayfa 77
Şatibi rahimehullah şöyle der: "İlim bir vesiledir. Şer'i açıdan bizzat bir hedef değildir. O sadece amel etmek için bir vesiledir. İlmin fazileti ile ilgili varid olan her şey, ilim ile amel etmek şartına bağlıdır." Şatıbi, el-Muvafakat (1/65), Daru'l-Marife Baskısı
Sayfa 23
Reklam
İlim saadet evinin anahtarıdır, o da cennettir. (İnşallah)
Sayfa 87
Salih amel; şeriata uygun ameldir. Hükümlerini bilmedikçe bu amel şeriata uygun olmaz. İbnu'l Kayyım rahimehullah der ki: "Her birimiz Resulullah'ın haber verdiklerini tasdik etmekle, emrettiklerine itaat etmekle yükümlüyüz. Bu da ancak emirlerini ve getirdiği haberleri bilmekle mümkündür. Bu yüzden Allah Subhanehu ve Teala bu ümmete dinini ve dünyasını muhafaza eden, dünya ve ahiret menfaatine uygun olan işler dışındaki şeyleri vacip kılmamıştır. Bunun ihmali ümmetin menfaatini zayi eder, işlerini fesada uğratır. Dünya ancak cehaletle harab olur, ilim ile imar olur. Eğer bir beldede ya da mahallede ilim ortaya çıkarsa ahalisi arasında kötülük azalır. Eğer ilim kaybolursa şer ve fesad ortaya çıkar. Bunu bilmeyen kişi Allah'ın kendisine "nur" ihsan etmediği kişilerdendir. İmam Ahmed der ki: "Eğer ilim olmasaydı insanlar hayvan gibi olurdu." Ve yine şöyle der: "İnsanlar ilme, yemekten ve içmekten daha fazla muhtaçtır. Çünkü insanın yemeye içmeye günde iki kez ihtiyacı vardır. Ancak ilme her zaman ihtiyacı vardır." İbnu'l Kayyim, İ'lamul Muvakkin (2/237-238)
Sayfa 33
"Denilir ki: İslâm'da ilk kitap yazan İbn-i Cüreyc'dir. Bu, hadislerle ilgili ve Atâ, Mücahid ve İbn-i Abbas'ın Mekke'de bulunan talebelerinden rivayet buyurduğu tefsir harfleri hakkında te'lif ettiği bir kitaptır. İkinci kitap, Yemen'in San'a şehrinde Ma'mer b. Raşid tarafından telif edildi. Ma'mer, bu kitabında birçok hadisi derledi. Üçüncü oalrak İmam Malik, Medine'de el Muvatta isimli kitabı yazdı. Dördüncü olarak da Süfyan es-Sevri'nin Cami adlı eseri yazıldı." Ebu Hamid el Gazalî, İhyau Ulumid Din, 1/94-95.
Sayfa 183