️Bir romanın öyküleri diye seslenmek istedim kitaba. Bir mekanda geçen onlarca öykü ve her öyküde bir diğerinin izleri olan hatta bir diğerindeki yüzleri görebildiğiniz mükemmel bir algoritmanın sergilendiği edebi eser olmasından kaynaklı olabilir istediğim.
Her öykünün başlangıcında sizi sanatın buhranlığına sürükleyen kara kalem çizimler için Büşra Mirador Bakoğlu'na hayran kalmamak ise elde değil. Gerçekten nefes olmuş bire bir can olmuştur çizimleri.
️El Âlem varsa kahramanı insandır. Sadece kadın hikayelerini değil, bu kadın hikayelerinde baş köşeye oturmak isteyen erkeğin batıl erilliğini de görüyoruz hikayelerde. Ayriyeten, gurbetçiliğin gerçeğini, kadına şiddetin en aşağılık hallerini, işkencenin kalıntılarını, törenin toplumdaki arsızlığını, dostluğun ince ayrıntılarını, covit19 un ruhumuza bıraktıklarını, madde bağımlılığının aileye yansımalarını, bir insanın hayallerinin yoklukla yön değiştirişini, bir kitabın hayatta yön değiştirişini, hayatın spiral çizgilerle birbirine dokunup bize yön değiştiriyormuş gibi görünüşünü görüyoruz bu öykülerle.
Hayranlıkla okuduğum, acemice karaladığım çizimlerimin hayalini gördüğüm, zihnime nitelikli okuma dakikaları yaşatan El Âlem'e teşekkür ederim.
#ilkaycabiryorum #kitap #kitaptavsiye #okuduklarım #kitapyorum #tavsiyekitap #bookstagram #keşfet #reklamdeğil
#akınolgun #elâlem