Hepimizin Hikayesi 3

Patara Kitap
Sıralamalar

2025 16. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2025 00:00
Merhaba, Hepimizin Hikayesi serisinin son kitabı ile geldim. Bu kitabı bitirirken zorlandım çünkü tetiklendim yıllardır kaybı ve yaşamı yani hayatın döngüsünü bu kadar net anlatan bir kitap okumamıştım sonlarına doğru özellikle sık sık ara vermek zorunda kaldım. 2 haftadır yorum yazmamı bekliyordu kitap masamın üzerinde. Bu da bir döngü sonuçta belki de şu an bunları hissetmem gerekiyordu.. Hayatın döngüsünün neler getireceğini bilemeyiz, bilemiyoruz. Güzellikler, kötülükler, batış ve yeniden başlangıçlar, acılar, kayıplar.. kitapta birçok duyguyu aynı anda yaşabilirsiniz evet bu kitapta geçen tek bir cümlede de olsa "hepimizin hikayesi" herkesin kendinden bir şey bulabileceği..
EmanetŞükran Gökçe · Patara Kitap · 20253 okunma
2026 61. kitabı
“Emanet” sadece bir roman değil; içimizde saklı kalan duyguların sayfalara yansıdığı, hayatın bazen sessizce fısıldadığı sorulara kulak verdiğimiz o özel hikâye… Şükran Gökçe’nin kaleminden dökülen kelimeler, okuyucunun yüreğine nazikçe dokunan bir davet gibi. Onun cümleleri, sıradan bir anlatımdan öte; empati kurmayı, durup düşünmeyi ve hissetmeyi öğreten bir nitelik taşıyor. Emanet, “Hepimizin Hikayesi” serisinin üçüncü ve son kitabı olarak bize bir veda sunuyor — ama aynı zamanda hatırlatıyor ki her veda yeni bir başlangıçtır. Filiz’le vedalaşırken yaşanan o yoğun duygu, bazen kendi hayatımızdaki ayrılıkları, hesaplaşmaları ve yarım kalan diyalogları aklımıza getiriyor. Sorgulayan, durup düşünen bir okur için bu nokta belki de en sarsıcı yer… Hayatın akışı, bize hissettirdikleri ve geçmişin yükleri… Hepsi sayfalar arasında bir aynaya dönüşüyor. Şükran Gökçe’nin içten dili, bize sadece bir karakterin hikâyesini anlatmıyor; kendi yaşam yolculuğumuzda “anı yaşamak”, “değer vermek” ve “empati” kurmak gibi hayati kelimelerin tekrar önemini düşündürüyor. Yazarın samimi ve duygusal yaklaşımı, bu kitabı sıradan bir okuma deneyiminden çıkarıp içsel bir yolculuğa dönüştürüyor. Serinin son kitabı olmasıyla birlikte Emanet, bize zamanın değeri, uyanışın gücü ve yaşadıklarımızın izleri hakkında bir mektup gibi ulaşıyor. Her sayfasında biraz “bizden bir şeyler” bulduğumuz bu eserle yolculuğumuzu bitirirken, yazarın kaleminden dökülen o nazik ses hâlâ kulağımızda çınlıyor: “Başınıza gelen hiçbir şey sebepsiz değil…” #emanet #patarakitapyayınları #booksbooksbooks #kitapinceleme #aesthetic
EmanetŞükran Gökçe · Patara Kitap · 20253 okunma