“Emanet” sadece bir roman değil; içimizde saklı kalan duyguların sayfalara yansıdığı, hayatın bazen sessizce fısıldadığı sorulara kulak verdiğimiz o özel hikâye… Şükran Gökçe’nin kaleminden dökülen kelimeler, okuyucunun yüreğine nazikçe dokunan bir davet gibi. Onun cümleleri, sıradan bir anlatımdan öte; empati kurmayı, durup düşünmeyi ve hissetmeyi öğreten bir nitelik taşıyor.
Emanet, “Hepimizin Hikayesi” serisinin üçüncü ve son kitabı olarak bize bir veda sunuyor — ama aynı zamanda hatırlatıyor ki her veda yeni bir başlangıçtır. Filiz’le vedalaşırken yaşanan o yoğun duygu, bazen kendi hayatımızdaki ayrılıkları, hesaplaşmaları ve yarım kalan diyalogları aklımıza getiriyor. Sorgulayan, durup düşünen bir okur için bu nokta belki de en sarsıcı yer… Hayatın akışı, bize hissettirdikleri ve geçmişin yükleri… Hepsi sayfalar arasında bir aynaya dönüşüyor.
Şükran Gökçe’nin içten dili, bize sadece bir karakterin hikâyesini anlatmıyor; kendi yaşam yolculuğumuzda “anı yaşamak”, “değer vermek” ve “empati” kurmak gibi hayati kelimelerin tekrar önemini düşündürüyor. Yazarın samimi ve duygusal yaklaşımı, bu kitabı sıradan bir okuma deneyiminden çıkarıp içsel bir yolculuğa dönüştürüyor.
Serinin son kitabı olmasıyla birlikte Emanet, bize zamanın değeri, uyanışın gücü ve yaşadıklarımızın izleri hakkında bir mektup gibi ulaşıyor. Her sayfasında biraz “bizden bir şeyler” bulduğumuz bu eserle yolculuğumuzu bitirirken, yazarın kaleminden dökülen o nazik ses hâlâ kulağımızda çınlıyor: “Başınıza gelen hiçbir şey sebepsiz değil…”
#emanet #patarakitapyayınları #booksbooksbooks #kitapinceleme #aesthetic