Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emir Gönderileri

Emir kitaplarını, Emir sözleri ve alıntılarını, Emir yazarlarını, Emir yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zıkkım İç
Kahir çok içmişti, kan basıncıyla yüzü kıpkırmızı olmuş, şakaklarındaki sıvıların dolaştığı kanallar dışarı fırlamıştı. Dudağının kenarından süzülen salyalarıyla, yuvalarından taşan göz toplarıyla sağıldıktan ve elendikten sonra geriye kalan kül ve tortu pisliğiyle uykulu bir hayvanı andırıyordu.
205 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Kitabı çok beğendim, aslında sayfa sayısına bakılacak olursa 2 günde okuyup bitirilebilecek bir kitap ben de biraz uzun sürdü:) Kitabın konuları gerçekten harika, içerisinde Hz. Ömer'in adaletine yönelik verilmiş ve kısa da olsa hayatı anlatılmış. Tabi bununla kalmıyor; Padişahlar, Sultanların hayat hikayeleri Selçuklu ve Osmanlı döneminde kazanılan savaşları anlatması, nasıl ne şekilde oluşu ele alınmış harika bir eser. Sultan Alparslan'ın hayatı ve Selçuklu dönemi, Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul fethi, Payitaht Abdülhamid'in tahttan indirilmesi, ve niceleri....Kısa ve öz anlatım olmuş. Anlaşılabilir şekilde nitelikte oluşu çok hoşuma gitti. Okuyacak ve okumayı düşünenlere mutlaka tavsiye ediyorum. Not: Tırtıl'ı dinleyin, pişman olmazsınız;)
Emir
EmirMümin Munis · Mostar Yayınları · 2015118 okunma
Reklam
Sultan Abdülhamid Han müminlerin hayalinde derin bir hatıra bırakarak 10 Şubat 1918 tarihinde ahirete irtihal eyledi ve Divanyolu'ndaki 2. Mahmud Türbesi'ne defnedildi. Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in Sultan Abdülhamid ile ilgili, "Sultan Abdülhamid'i anlamak, her şeyi anlamak olacaktır!" tesbiti, bugün Müslümanların hünkâr Hazretlerine bir vefa borcu olarak yerine getirmeleri gereken bir vazifedir.
Sayfa 199Kitabı okudu
Resûlullah'a [sallallahu aleyhi ve sellem] hakaret teşebbüsünde bulunan bir diğer isim de Voltaire idi. Paris'te sahneye konulmak istenen tiyatro oyunu yine İslâm halifesi tarafından engellenmiş, Fransa'da yasaklanan piyesin İngiltere'de sahneye taşınması düşünülmüştür. İngiltere'de sahneye giren piyes Sultan Abdülhamid Han'ın şu tehdidi ile derhal sahneden çekilmiştir. "Eğer bu oyuna derhal son vermezseniz, halife-i müslimîn olarak, 'İngilizler Peygamberimiz'i tezyîf ediyorlar!' diye âlem-i İslâm'a beyannâme neşreder, derhal cihad-ı ekber ilan ederim."
Sayfa 198Kitabı okudu
Bir İtalyan gazetesi Sultan Abdülhamid'in, Fahr-i Kâinat Efendimiz'e hakaret teşebbüsü karşısındaki tavrı için şöyle diyordu: "Bu dramın sahneleneceği haberi üzerine Sultan, sanki kendisine bir Rus filosunun Boğaziçi'ne doğru hareket ettiği bildirilmiş gibi heyecana kapıldı."
Sayfa 198Kitabı okudu
Reklam
1889 yılı... Fransız yazar Vicompte Henri de Bornier, Resûlullah [sallallahu aleyhi ve sellem] ile ilgili "Mahomet" adlı bir tiyatro oyunu hazırlar. Fahr-i Kâinat Efendimiz'e hakaretlerle dolu olan piyesi Commedie Française'de oynatmak için hazırlıklara başlar.
Sayfa 197Kitabı okudu
Sultan Abdülhamid Han'ın tahttan indirildikten sonra yaşanan felaketler kendisine en azılı şekilde muhalefet edenlerin bile pişman olmalarına sebep olmuştur. Pişmanlar kafilesinin en ünlülerinden Rıza Tevfik meşhur "Abdülhamîd-i Sânî'nin Ruhaniyetinden İstimdat" isimli şiirinde bu pişmanlığı apaçık şekilde ortaya koyar:
Emir
Emir
; Sayfa: 191, 192, 193
Dünya Savaşı'nın en önemli cephelerinden biri olan Çanakkale'ye istihkam mevkilerini ilk kuran kişi Sultan abdülhamid'dir. Anadolu'nun Çanakkale ve Musul-Kerkük olmak üzere iki kapısı olduğunu ifade eden Hünkâr Hazretleri, Çanakkale'de savaşın başlamasına yakın sarayın ve idarenin Konya'ya taşınmasına hiddetle karşı çıkmış, bu konuda Sultan Mehmed Reşad'ı uyarmıştır. Nitekim savaş sonunda kazanılan zaferin İstanbul'dan sürekli olarak gönderilen yardım ve destek olduğunu düşman birliklerinin komutanları da ifade etmişlerdir. Alınan bu hayatî kararın bizzat Sultan Abdülhamid Han'dan çıkmış olması İttihatçı çevrelerin suratına pişmanlıklarla dolu bir tokat gibi inmiştir.
Sayfa 191Kitabı okudu
Bir Devrin Batması
2. Abdülhamid Han, İttihatçı subayların baskısıyla 23 Temmuz 1908'de anayasayı tekrar yürürlüğe koyduğunu ilan etti. İkinci Meşrutiyet adı verilen bu olay, beklenenin aksine, Osmanlı Devleti'nin dağılmasını daha da hızlandırdı. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu 1908'de Bosna-Hersek'i işgal ettiğini bildirdi. Aynı gün Bulgaristan bağımsızlığını ilan etti. Bir gün sonra da Girit, Yunanistan'a katıldığını açıkladı. Bu olaylar cereyan ederken 17 Aralık 1908'de yeni seçilen Meclis-i Meb'ûsan toplandı. En azılı Osmanlı düşmanları dahi mebus seçilerek meclise girmişti. Mecliste Osmanlı düşmanları daha etkiliydi.
Sayfa 187Kitabı okudu
198 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.