Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Almanya, İngiltere ve Şark Meselesi

Emperyalizm ve Denge

Gregor Schöllgen

Emperyalizm ve Denge Gönderileri

Emperyalizm ve Denge kitaplarını, Emperyalizm ve Denge sözleri ve alıntılarını, Emperyalizm ve Denge yazarlarını, Emperyalizm ve Denge yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"İngiliz-Alman münasebetlerinin Birinci Dünya Savaşı öncesinde temelinden sarsılışına asıl yol açanın Bağdat demiryolu olduğuna şüphe yoktur."
Sayfa 588 - Kronik KitapKitabı okudu
"1888 ile 1893 arasında Almanya'nın Türkiye'ye ihracatı yaklaşık %350, Türkiye'den ithalatı ise %700'den fazla artmıştır."
Sayfa 129 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
"Bismarck her şeyden önce başlıca düsturuna uyarak imparatorluğu Şark meselelerine doğrudan siyasi her tür müdahaleden korumayı başarmıştır."
Sayfa 58 - Kronik KitapKitabı okudu
"Alman İmparatorluğu 1890/98 sonrası Asya Türkiyesi'ndeki angajmanını sürekli artırarak, bir ölçüde bile-isteye, gerilimlerin merkezine yönelmiş, hatta İngiltere ile Rusya'nın Yakın ve Orta Doğu'daki çıkar çatışmasının belirlediği durumu daha da şiddetlendirmiştir."
Sayfa 20 - Kronik KitapKitabı okudu
704 syf.
6/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Emperyalizm ve Denge
Açıkçası son zamanlarda okuduğum en ağır kitaptı diyebilirim. Hem konunun kapsamı hem de yazarın (veya çevirmenin) üslup tarzı bunda etkili olmuş olabilir. Kitap Alman bakış açısıyla ele alınmış ve olaylar daha çok Almanya tarafından irdeleniyor. Bismarck'ın Şark siyasetinden 1914 yılına kadarki süreçte bu siyasetin degişmesinin nedenleri bir nevi incelenmiş. Ele alınan en önemli konu ise Osmanlı ile Almanya arasında anlaşılan Bağdat Demiryolu projesi. Projenin ilk aşamasından 1914 yılına kadarki süreç ayrıntılı bir şekilde incelenmiş. Bunun yanısıra Şark'ta meydana gelen olaylara Almanya'nın tepkisi ve özellikle İngiltere ile münasebetler de anlatılan diğer konular. I.Dünya Savaşı'nın perde arkasındaki olayları bu kitapta ayrıntılı bir şekilde görebilmek mümkün.
Emperyalizm ve Denge
Emperyalizm ve DengeGregor Schöllgen · Kronik Kitap · 20225 okunma