Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emr-i Maruf ve Nehy-i Münker

Ayetullah Muhsin Kıraati

Emr-i Maruf ve Nehy-i Münker Gönderileri

Emr-i Maruf ve Nehy-i Münker kitaplarını, Emr-i Maruf ve Nehy-i Münker sözleri ve alıntılarını, Emr-i Maruf ve Nehy-i Münker yazarlarını, Emr-i Maruf ve Nehy-i Münker yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hz. Ali (a.s) şöyle buyurur: “Gençlerin ruhu ekime müsait boş tarla gibidir ve gençleri eğitmek, kayaya işlenen motif gibi kalıcıdır.” Nehcül Belağa /31.Hutbe
Hz. Ali (a.s)
Ey Allah’ın kulu! Kimseyi günahlarından ötürü kınamada acele davranma: belki onun o günahı bağışlanır da senin küçük saydığın bir günahın bağışlanmaz ve seni azaba uğratabilir.
Reklam
İnsanların kendilerine değil, yaptıkları kötü işe karşı olmak gerekir. Cahille değil, cehaletle uğraşmak icap eder. Günah işleyen birine düşman gözüyle değil, bir doktorun hastasına baktığı gözle bakmak gerekir; zira günah işleyen birinin birtakım iyi hasletleri de olabilir. Binaenaleyh önce onu iyi taraflarını söyleyip insanî hasletlerini takdir eder ve onun bu hasletlerini artırmasını isteyen bir dost olduğumuzu kendisine hissettirebilirsek, olumlu bir netice almamız kesinleşecektir. İnsanlara karşı asla kibirli olmamak gerekir; zira sâlih kulların bir âlameti de tevazuyla davranmaları ve alçakgönüllü olmalarıdır.
Tesettürsüz insanları dine davet ettiğimizde, sadece farzları öğretmekle yetinelim. Camilerde günlük namazların sadece farzları kıldırılır ve namaz arasında konuşma yapılmaz ve hutbe verilmezse, cemaatler artacaktır.
İmam Hüseyin (a.s)’ın Kerbela’daki sözleri: “Hakka uygun davranılmadığını ve bâtılın engellenmediğimi görmüyor musunuz?” “Ben marufu emretmek ve münkerden sakındırmak için kıyam ettim.” “Ceddim Resulullah’ın getirdiği dinde baş gösteren bozulmayı düzeltmekten başka bir şey için kıyam etmiş değilim.” “Ceddim Resulullah’ın dini ancak benim şahadetimle ayakta duyabilecekse, ey kılıçlar, alın beni!”
Reklam
Hadis-i Şerif
“Alimin bir günahı affedilinceye kadar, cahilin 70 günahı affedilir; çünkü alim işlediği günahla başkalarına da o günahın yolunu kolaylaştırmış olur.”
Hadis-i şerifte, “Önce bilgi ve bilincin gerekli olmadığı hiçbir girişim yoktur.” buyurulmaktadır.
İmam Hüseyin (a.s) Aşura günü Yezid ordusuna hitaben yaptığı konuşmada şöyle buyuruyordu: “Sizleri münkerden sakınmaya davet ediyor; ama sözlerimden etkilendiğinizi görüyorum. Bunun sebebi, midelerinizin haram lokmayla dolmuş olmasıdır!”
“Kibirli olmanın alâmeti, hak sözü kabul etmemektir, nice kibirli fakirler ve hak sözü kabul eden nice zenginler vardır!”
40 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.