Espana Musulmana

Okur Kitaplığı
Sıralamalar

2020 202. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2020 23:49
Kitap yedi bölümden oluşuyor. Endülüs hakkında bilinen belli başlı tarihi bilgileri ve kişileri şiirsel bir dille anlatıyor. Fetihle başlayıp sırasıyla Tarık bin Ziyad, ibn hazm, ibn Tufeyl, ibn rüşt, ibn Arabi ve iyisiyle kötüsüyle Endülüs emirleri anlatılıyor. Kısa öz ve edebi.. Tarihi böyle okumak eğlenceliydi.
Şiir
EndülüsMetin Önal Mengüşoğlu · Okur Kitaplığı · 201613 okunma

Metin Önal MengüşoğluYazar · 30 kitap
Şair, yazar. Elazığ'da doğdu. İlkokulu Diyarbakır'da, orta ve liseyi Malatya'da tamamladı (1969). İ.Ü. Hukuk Fakültesini bitirdi (1979). Bursa'da bir süre memuriyetten sonra ticaretle uğraşmaya başladı. Genç yaştaki oğlunu kaybetmesi şairi derin acıya boğdu. Mengüşoğlu, güzel şiir okumasıyla da ünlüdür. İlk şiiri 'Unutmak' Yeni İstiklal'de çıktı (1962). Şiir ve hikayeleri Yeni İstiklal, Türk Yurdu, Fikir ve Sanatta Hareket, Aylık Dergi, Çağrı, Defne, Deneme, İslam Medeniyeti, Milli Gençlik, Kriter, Kelime (Kendisi çıkardı, 1986-1987) dergilerinde yayınlandı. Şiirleri: -Ben Asyalı Bir Ozan (1983), -Çamurlu Irmak (1986), -Hayatımın Bahanesi (1993), -Sevda Söze Dönüşmez (1998). Hikayeleri: -Gavur Kayırıcılar (1973), -Dr. S (1986). Romanı: -Yerler Mühürlendi (1996). Denemeleri: -Ağabeyime Mektuplar (1995), -Kimliğin Fotoğrafsız Yaprağı (1999), -Harput Şehrengizi (Hatıra-deneme, 2000).