Er Risale

İmam Şafii
Arapçada millet kelimesi din manasında kullanılır Kur’an-ı Kerim ‘ de ve Resulü eklem sallallahu vesellem Sünnetinde daima millet din manasında kullanılmıştır imam kurtubide millet ve Şeriat aynı manadadır Allah Taala’nın kullarını yapmaya davet ettiği şeylerin tamamını verilen isimdir buyurur kavim ve millet farklı kavramlardır
Dişle ısıran her türlü yırtıcı hayvanların eti haramdır-muvatta
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Resul Ekrem sallallahu aleyhi vesellem in sünneti hususunda ilim ehlinin şu üç vecihten başka bir şey ileri sürdüklerini bilmiyorum bu üç Vecih’in ikisi hususunda kati ittifak sağlanmıştır bunlardan biri şudur Allahu Taala hakkında hüküm verip Resulü Ekrem sallallahu vesellem‘in olduğu gibi beyan ettiği Sünen ikinci vecih şudur Allah Taala‘nın icmalen( kapalı, anlaşılmayacak derecede gizli) indirip Resulü Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem ve murad edilen mana doğrultusunda izah buyurduğu Sünen bu iki vecih de hiçbir alimin ihtilafından söz edilemez İhtilaflı olan üçüncü vecih şudur Resulü Ekrem sallallahu aleyhi vesellemin hakkında nass bulunmayan konularda beyan ettiği hükümler
Ancak süvari olan kimse -hayvan üzerinde giden- nafile namazları bineğinin gittiği yönde kılabilir.
O şeriat bu şeriat arkadaşlar bildiğiniz gibi değil
Adalet: Allahu Taala’nın emrine uygun şekilde amelde bulunmak genel olarak insan eşya ilişkilerini insanların birbirleriyle olan münasebetlerini ve insanın devletle olan alakasını Allahın indirdiği hükümlere göre düzenlemek şeklinde tarif edebiliriz
İstihsan yoluna da başvurulamaz zira istihsan yukarıda zikrettiğim misallerle alakası bulunmayan sonradan çıkma bir şeydir.
Hanefiler seri üzgün·Kitabı okudu