Sen de Denesene

Dramatik

Eriveç Erive - Kitap Yorumu
2025 6. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2025 02:04
Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve yazar Sevtap Çapan'ın yazdığı hayata ve toplumdaki bazı konulara dair düşünce ve deneyimlerini topladığı bir deneme kitabı. Deneme olduğunu da göz önüne alırsak okuması oldukça kolay, akıcı ve yalın bir dille yazılmış. Toplumun içinden, herkese hitap edebilecek konulara değinmesi güzel ve bazı fikirleri hoşuma gitti. Ayrıca yazarın genel olarak hayata karşı olumlu bakış açısıyla da sıkılmadan okutuyor kendisini. Kitabın ismi kulağa güzel geliyor ve düşünce yapısını göz önüne alarak iyi seçilmiş bir başlık olduğunu düşünüyorum. Kitaba dair puan kırma sebebim de hızlı bir şekilde okuyup bitirmeme bana çok hitap etmemesi oldu. Yani benim için çok altını çizeceğim cümle, aklımda kalacak bölümler yoktu. Deneme kitaplarının hayatın içinden, daha rahat bir dille yazıldığını biliyorum ama nedense ben pek severek okuyamadım bu kitabı. Yine de eğer elinizde varsa biraz kafa dağıtmak, farklı bir tür okumak için şans verebilirsiniz.
İnceleme
Eriveç EriveSevtap Çapan · Dramatik · 20223 okunma

Sevtap ÇapanYazar · 2 kitap
1995 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Sevtap Çapan, sahneye ilk adımını atışı, Şehir Tiyatroları'nda 1994 - 1995 sezonunda "Savaş ve Barış" oyununda rol aldığı "Natasha" karakteriyle olmuştur. Kurum bünyesinde birçok oyunda oynayan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol almış, MSM'de eğitmenlik yapmıştır.