Peau d'homme

Orijinal Dil:
Fransızca

2026 8. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2026 18:34
Bir kadının erkek bedeni giyerek yapabileceklerini hayal ederken bunların gerçekleşmesini beklememiştim. Genel olarak savunduğu şeylerde sığ kaldığını düşünüyorum. Eşitlik, cinsel özgürlük, din baskısı gibi konulara değiniyor ama bunlar benim için yetersiz seviyedeydi. Açıkçası hikâyenin akışını da pek beğenmedim ama yine de haksızlıklara ses çıkardığı için teşekkür ederim.
2025 38. kitabı
Rönesans dönemi İtalya’sında geçen hikâyede, asil ve varlıklı bir aileye mensup genç Bianca, ailesinin uygun gördüğü; hiç tanımadığı bir adamla evlilik için sözlendirilir. Fakat Bianca, kendisine dayatılan bu hayatı kabullenemez ve geleceğini daha iyi anlayabilmek ister. Vaftiz annesinin yardımıyla, ailede nesilden nesile aktarılan eski bir sırrı öğrenir: Ailenin kadınlarının sakladığı bir “Erkek Derisi”. Bu deri giyildiğinde, yalnızca erkek gibi görünmekle kalmaz, erkek gibi kokabilir ve erkeklerin dünyasında kimliğinizi tamamen gizleyebilirsiniz. Bianca bu deriyi giyip Lorenzo kimliğine büründüğünde, bir erkeğin hayatını yaşamaya başlar. Böylece hem nişanlısı Giovanni’yi hem de toplumun cinsiyetçi bakışını, bir kadının erkek gözünden gördüğü yeni bir yerden tanımlar. Hikâye; kimlik arayışı, özgürlük, din, aşk, insan ilişkileri, arzu ve toplumsal baskılar gibi birçok temayı iç içe işler. Yayınlandığı dönemde Fransız çizgi roman dünyasında büyük yankı uyandıran ve birçok ödül kazanan Erkek Bedeni, farklı konuları bir araya getirerek toplumsal meseleleri kendi özgün tarzıyla ele alan dikkat çekici bir çalışma olarak öne çıkar. Erkek Bedeni, kim olduğumuzu sandığımız yerle kim olabileceğimizi gösteren o ince perdeyi ustalıkla aralıyıp okuru kendi derisinin altına bakmaya davet eden, cesur ve bir o kadar da düşündüren bir çizgi romandır.
2026 43. kitabı
Okunma: 01 Mart 2026 20:20
Rönesans İtalyası, engizisyon, her zaman olduğu gibi dini duyguları kendi çıkarı için kullanmaya çalışan insanlar ve bu şekilde halkı etkileyenler, bunun sonucunda tabii ki ilk olarak kadınlara baskı ve adeta işkence gibi konuları ele alan çok keyifli bir çizgi roman. Dönemin geleneklerine uygun olarak babası tarafından kendisine seçilmiş eşle evlenmek üzere olan ev en küçük kızı Bianca, evlenmeden önce daha tanımak ister. Vaftiz annesi, asırlardır ailesinin kadınlarının elinde olan, giydiği zaman bir erkek bedenine sahip olmasını sağlayan erkek derisini verince, Bianca bunu giyerek gelecekteki kocasını daha iyi tanımaya gayret eder. Bu şekilde başlayan ve içinde eşcinsellik, toplumun yaklaşımı, din sömürüsü, aşk da dahil olmak üzere bir çok konuyu içeren, çok keyifli bir okumaydı.

HubertYazar · 4 kitap
Angers Güzel Sanatlar Okulu'ndan mezun oldu (Quimper'in okuluna katıldıktan sonra), görsel sanatların çizgi romanı için olan yolunu hızla terk etti. Renkçi, Yoann ve Omond (Ninie Rezergoude, Baba Koltuğu Hırsızı), Corbeyran (Chimeras Klanı), Richard Malka ve Paul Gillon (Cicero Nişanı), David B (Karanlık Yollarla) ile çalışıyor. Jason Buna paralel olarak, 2002 yılında Alchemist Mirası (Hervé Tanquerelle) ve Yeşil Gözler (Zanzim) ile birlikte senaryo yazarı olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Kerascoët tarafından tasarlanan ve Dargaud Poisson pilotu tarafından yayınlanan Miss Pas Touche'u yönetti. O zamandan beri Hubert, diğerleri arasında Ohm, Étienne Le Roux, Marie Caillou, Virginie Augustin ve Bertrand Gatignol ile işbirliği yaptı .