Asylum #0

HarperCollins
İngilizce

2025 98. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2025 15:18
Merhaba herkese, bugün sizlere #madeleineroux ’un #escapefromtheasylum kitabıyla geldim. #asylum serisinin prequeli olarak yazılmış. yani ünlü serinin öncesinde neler olduğunu anlamamız için bir kitap ben de bundan başlamaya karar verdim. seneler önce ilk kitapla başlayıp daha sonrasında diğer kitapları türkiye'ye gelmediği için alamamıştım. şu an elimde tüm seri var, o yüzden yeniden başladım. Brookline Psikiyatri Hastanesi'nde Ricky Desmond ile birlikteyiz. Annesi ve üvey babası tarafından oraya kapatılmış. 1968 yılı ve gay olmak pek popüler değil. Tımarhane müdürü Warden Crawford’ın gizemli planlarını var. Ricky, bir yandan bu planları anlamaya çalışırken, bir yandan da ailesiyle iletişim kurmak için her şeyi yapmaya çalışıyor. her gece yattığında gördüğü bazı rüyalar gün içerisinde yaşadığı olaylar ile korku yavaş yavaş yükseliyor. Ricky ile hastanenin karanlık koridorlarını, terkedilmiş odalarını ve gizli bölümlerini keşfediyoruz. Her köşe, geçmişin ağırlığını ve gerilimini hissettiriyor. çözümlenmemiş hasta dosyaları, akıbetlerinin ne olduğu belirsiz dosyalar gibi şeylerle gerilim arttırılıyor. Dar ve loş koridorlar, paslı kapılar ve kırık pencereler korkuyu sürekli canlı tutuyor. tabii doktorların da emellerin ne olduğu belli olmayınca gerilim iyice tırmanıyor. Ricky lobotomi yapılan bir hastayı izlemeye zorlanıyor Akıl sağlığını tehdit edecek gaslightinge maruz kalıyor. Warden'ın onun üzerine planları var. Kitap içerisinde yer alan fotoğraflar, mekanın ürkütücülüğünü daha somut hissettiriyor. her bölümde o anda anlatılanı tasvir eden gerçek fotoğraflar kullanılmış. bazıları gerçekten korkunç ara ara hikayelerime attım hatta. Karakterlerden Hemşire Ash, hem soğukkanlı hem de gizemli bir figür olarak ön planda. Kimi zaman tehditkar, kimi zaman yönlendirici bir
Escape from AsylumMadeleine Roux · HarperCollins · 20171 okunma