Nisan 2025
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

Puan vermedi
“ Hayatta iki arkadaş arasındaki sessizliğin konuşmaktan daha iyi olduğu zamanlar vardır; çünkü birbirlerini sezgileriyle tanırlar.” “ Gerçek bir adam olmanın tek yolu, kendinden daha çok önemsediğin bir davaya sahip olmaktır.” “ #harrıetbeecherstowe kaleminden çıkan “Eşim ve Ben,” bir erkeğin aşk, evlilik ve aile değerleri üzerine dokunaklı bir anlatımıdır. Harry Henderson’ın üç aşamalı yaşam yolculuğu, okuyucuyu çocukluk masumiyetinden gerçek bir aşkın derinliklerine kadar sürükler. Çocukluk hayallerinden gençlik düşlerine, gerçek evlilikle tanışmasına kadar süren bu hikâye, bireyin kendini bulma ve duygusal olgunlaşma sürecini samimi bir şekilde anlatıyor.” Öncelikle şunu belirtmeliyim kitabı sakin bir zamanda okumak gerekiyor. Konu olarak aşk, aile bağları, evlilik üzerine yazılmış dokunaklı bir hikâye. Karakterimiz Harry’nin yaşamına konuk oluyoruz. Çocukluğundan başlayarak yaşamını nasıl şekillendirdiğini öğrenirken, yan karakterler ile yapılan uzun sohbetlerin evlilik kurumunun insani ve toplumsal yönlerini tartışırken aynı zamanda sevginin gücünü, sadakâtin önemini okuyoruz satırlarda. Yazar Stowe’un derin gözlem gücü sayesinde kitap bizler için rehber niteliğinde diyebilirim. Gösterişin hüküm sürdüğü bir devirde her şeyi geride bırakarak sevginin tüm engelleri aşacağına örnek olan Harry ve Eva çifti, evlilik için adım attıkları yolculuklarında kenetlenerek sevgiyle neleri başardıklarını kanıtlayarak kalbimizi ısıtacak bir hikâye ile yüreklerimizi ısıtıyor. Kitabımızda ayrıca dostluğun önemine vurgu yapılırken eşler arasındaki birlikteliğin önceliğini sevgi, saygı ve sadakât olarak vurgulayan yazarımızı gönülden tebrik ediyorum.
Eşim ve BenHarriet Beecher Stowe · Amore Yayınları · 20251 okunma

Harriet Beecher StoweYazar · 3 kitap
Amerika İç Savaşı dönemindeyken köle karşıtı romanlar yazmıştır. Bunlardan bir örneği ise Tom Amca'nın Kulübesi (1852)'dir. Yazdığı romanlar sayesinde ABD ve Birleşik Krallık'ta ün kazanmıştır. Tom Amca'nın Kulübesi dahil 20'den fazla kitap yazmıştır. Yaşamı Harriet Beecher Stowe 14 Haziran 1811 tarihinde Connecticut eyaletinde doğmuştur . Ailesinin 13 çocuğunun 7. olmuştur.21 yaşındayken Lane Teoloji Semineri başkanı olmuştur. Bu yüzden Ohio'ya taşınmıştır. 6 Ocak 1836 tarihinde evlenmiştir. İkiz kızları dahil olmak üzere tam 7 çocuğu olmuştur.