Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünyayı Gezen Bir Seyyah

Evliya Çelebi - Gönlünü Dinle Ama Her İstediğini Verme

Petunya

Evliya Çelebi - Gönlünü Dinle Ama Her İstediğini Verme Gönderileri

Evliya Çelebi - Gönlünü Dinle Ama Her İstediğini Verme kitaplarını, Evliya Çelebi - Gönlünü Dinle Ama Her İstediğini Verme sözleri ve alıntılarını, Evliya Çelebi - Gönlünü Dinle Ama Her İstediğini Verme yazarlarını, Evliya Çelebi - Gönlünü Dinle Ama Her İstediğini Verme yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Sırrı öyle bir sakla ki vücudundaki canın duymasın.Yanlışlıkla ağzına alma ki dilin duymasın."
Sayfa 81 - Evliya ÇelebiKitabı okudu
Evliya Çelebi
... ilk seyahatini ailesinden gizli bir şekilde Bursa'ya giderek yapar. Otuz günlük bu seyahat, seyyahlığa atmış olduğu ilk adımdır.
Sayfa 3 - Evliya ÇelebiKitabı okudu
Reklam
Filozof Bukrat değil ölüme çare bulmak kendi derdine çare bulamamış, ishalden ölmüştür.
Sayfa 56 - Evliya ÇelebiKitabı okudu
ATİNA
Bu şehirde o zamanlar 7 bin civarında filozof toplandığından tarihçiler "Eski Filozoflar" şehri derler.
Sayfa 56 - Evliya ÇelebiKitabı okudu
Ah! Başımıza ne geliyorsa, hep o cehalet yüzünden gelmiyor mu sanki? Eloğlu kadar bile kitaplara ilgimiz, sevgimiz yok! Acaba neden?
Sayfa 76 - Evliya ÇelebiKitabı okudu
Reklam
Belki de bu hayatta, insanın kendi hayat yolculuğunu belirlemesi kadar güzel bir ayrıcalık yoktur.
İnsanlarla iyi geçinebilmek herkesin harcı değildir. Çünkü insan, insan olmanın dışında neredeyse her şeyi yapar.
96 syf.
6/10 puan verdi
·
2 saatte okudu
Evliya Çelebi'nin yaşamı ve seyahatnamelerinden derlenmiş bir kitap yazılmış. Kendisi Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli bir figürü olarak tanınıyor. Özellikle seyahatnameleri, Osmanlı İmparatorluğu'nun coğrafi ve kültürel zenginliğini tanıtmak adına değerli bir kaynak olarak kabul ediliyor. Bu kitap ise, Evliya Çelebi'nin hayat felsefesine onun yazılarından çıkarak işaret ediyor. Kitap, Evliya Çelebi'nin eserlerinden seçilmiş örnekler içeriyor ve Evliya Çelebi'yi tanımayanlar adına bir önsöz niteliğinde olduğunu belirtebilirim. Evliya Çelebi'nin eserleri, dünya edebiyatı içinde yer alan seyahat edebiyatının genişlemesine ve farklı kültürlerin tanınmasına katkıda bulunmuş olması bakımından da önemlidir. Yazar, bu yöne dikkat çekmiş ve 'Dünya gezi edebiyatında en çok tanınan, üzerine araştırmalar yapılan üç büyük seyahatname bulunmaktadır. Bunlardan ilki İbn-i Battuta'ya, ikincisi Marco Polo'ya ve son olarak üçüncüsü de Evliya Çelebi'ye aittir. Seyahatname Evliya Çelebi tarafından 17. yüzyılda kaleme alınmış bir eserdir.' söyleminde bulunmuştur. Seyahatname'yi okumayan kişilerin öncesinde Evliya Çelebi hakkında özet bilgi edinmek isteyenler için güzel bir kitap olduğunu belirtebilirim. Keyifli okumalar...
Evliya Çelebi - Gönlünü Dinle Ama Her İstediğini Verme
Evliya Çelebi - Gönlünü Dinle Ama Her İstediğini VermePetunya · Destek Yayınları · 2021449 okunma
…Evliya Çelebi’nin bu sıfatlarla andığı Mevlâna’nın asıl adı “Muhammed Celaleddin”dir. “Mevlana” adı ona babası tarafından özel bir isim olarak verilmiştir. “Efendimiz, büyüğümüz” anlamına gelmektedir. Ona hürmet ifadesi olarak kullanılan “Hazret” sıfatı ise “yakınlık, huzur” anlamına gelen bir kelimedir. Mevlana için ayrıca Belh’te doğduğu için “Belhî”, Konya’da yaşadığı için de “Konevî” sıfatı onun için zaman zaman kullanılan adlardandır.
Sayfa 42
892 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.