İlk Yayın Tarihi:
Temmuz 2024
Esinti Yayınları

Vee 2419 Evreni sona erdi..
2025 2. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2025 00:50
2419 Evreni serisine ilk önce Katil 2419 ile giriş yapmıştık. Katil 2419 adlı kitapta ilk başlarda gerilim dolu bir hikayenin içine çekilirken birden kendimizi 400 yıl sonra farklı bir evrenin içinde bulduk. Sistem adı verilen bir topluluğun içinde yalanlarla yaşarken, aslında o evrende sadece Sistem’dekilerin olmadığını öğrendik. Sistemin dışına çıktığınızda orada sizi bekleyen vahşiler grubu vardı. Maktul 2419 adlı serinin ikinci kitabında ise zorbalıkla ve korkutmayla ayakta durmaya çalışan Sistem ile artık hakkı olanı almak isteyen vahşiler arasındaki bir savaşa tanık olduk. Dört kahramanın, insanlığın kurtuluşu için verdiği mücadeleye tanık olduk. Ve kitabın sonunda yazar katil mi yoksa maktul mü olduğumuz kararını biz okuyuculara bıraktı. Ve şimdi serinin son kitabı eX Projesi ile bu Sistem’in nasıl oluştuğuna hep birlikte şahitlik ediyoruz. Açgözlü ve hırslı bir profesörün oluşturduğu bu projenin ucu bucağının nerelere kadar uzanacağını ve nelere yol açabileceğini görüyoruz. Dünyayı profesörün bu kirli planlarından kurtarmak isteyen Ash C. ve Alyx K. ile zorlu bir mücadeleye tanık oluyoruz. Ve aşk her yerde aşktır. Ash sevdiği kadın Sofia için mücadelesine devam ederken her şeyin sonunun geldiğini yavaşça görüyoruz. Dünyadaki açlığı, sefaleti, depremleri, fırtınaların hepsini… Yani demem odur ki hırsın, açgözlülüğün uçsuz bucaksız sınırları olabilir ve bunun kullanımı bizlerin hayatına mal olabilir. Sevgili eşim yazar Abdurrahman Yücesoy ilk iki kitabında olduğu gibi bu kitabında da macera, psikoloji, aksiyon ve felsefeyi yine biz okuyuculara sonuna kadar hissettirmiş. Olayları ve kişileri anladığınız anda kitap akıcı bir şekilde ilerliyor. İlk iki kitapta merak ettiğiniz neredeyse her soru ve oluşumun cevabı bu kitapta mevcut olduğunu
Edebiyat & Roman
Ex ProjesiAbdurrahman Yücesoy · Esinti Yayınları · 021 okunma

Abdurrahman YücesoyYazar · 1 kitap
Abdurrahman Yücesoy 1991’de Kocaeli/İzmit’te doğdu. 2009-2011 yıllarında Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulunda (Ankara/Beytepe) askeri eğitim aldı. Lisans eğitimi için 2013 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Astsubay rütbesiyle mezun olduktan sonra yurdun çeşitli illerinde Jandarma Astsubayı olarak görev yaptı. 2012 yılında kaleme almaya başladığı ilk romanı Karala-ma’yı 2019 yılında görev sebebiyle bulunduğu Hakkâri İlinin Şemdinli İlçesinde oldukça zor şartlar altında yayımladı. 2023 yılının başlarında bilim kurgu ve gerilim türündeki romanı Katil 2419’u yayımladı. 2023 yılının Ekim ayında Gailesizler isimli romanını yayımladı. Katil 2419’un devamı niteliğindeki romanı Maktul 2419‘u ve serinin son kitabı eX Projesi'ni 2024 yılında yayımladı. 2419 serisinin tüm kitapları 2025 yılında İngilizce diline çevrilerek yabancı okurların beğenisine sundu. Kendine has bir anlatım tarzı oluşturmaya çalışan Abdurrahman Yücesoy, absürt kurgu adını verdiği oldukça ilginç bir teknik üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Abdurrahman Yücesoy, evli ve üç çocuk babasıdır.