Puan

12 kişi
Ölüm Madımak Ateşinde
Puan vermedi·76 syf.·
2018 38. kitabı
Yanıyor yanıyor Madımak yanıyor!!! Yansın Madımak , aydın diye geçinen aleviler ile dolu, yakın dinsizleri!! Aziz Nesin yakın kafiri, Salman Rüşdi’nin Şeytan Ayetleri kitabının reklamını yapıyor Humeyni, Salman Rüşdi nin idamı fermanını verdi, siz de gebertin Aziz Nesin’i.. ‘’Sen bu şiiri okurken Ben belki başka bir şehirde ölürüm’’ Yıl 2018 Aralık ayı, 1988 –Mart ayı Eylül kitabının ilk baskısı var şu an elimde. Ben bu kitabı okuduğum zaman sen 1993 yılının Temmuz ayında Madımak’da yakılarak katledildin. Sen Madımak otelinde ateşler içinde iken de aynı şehirde değildik seninle. Ben Ankara’da senden 6 ay kadar önce aracına yerleştirilen bomba ile öldürülen Uğur Mumcu’nun şüphelilerin araştırıldığı artık kaldırılan DGM mahkemelerine görevli gidip geliyordum. Aynı mahkemeye senin yakılma olayının şüphelilerinin duruşması için de aylarca gidip geldim. İlk şark görevine gittiğim tarihlerde de devam etti duruşman hatta başka başka illere bile alındı güvenlik sebebiyle. Duruşmalarda getirilen şüpheliler her mahkeme öncesi farklı kılıkta idi biliyor musun? İlk geldiğinde saçlı sakallı olan sonrakinde dımdızlak kel, traş kaydı sakalsız idi. Gözlüklü olan gözlüksüz, paçoz olan takım elbiseli sanki her mahkemede yeni imaj sergisi çabasında. Niye diye mi soruyorsun? Teşhis edilmekte tanıkları yanıltırız avallığı.. Doktormuşsun okudum hayatını şimdi değil ama taa o mahkemeler döneminde kimdi Madımak ateşine verilenler diye merak ettim de hepsinin hayatını okudum. Yanık Ağıt başlıklı bir şiirin var; ‘’Beş işçi elektrik ceryanına Kapılarak can verdi, behiç bey İstasyonda hat bakımı yapan’’ Mısralarının olduğu. Bu dizeleri yazarken hiç aklına gelir miydi ateşler içinde seninle birlikte; Muhlis Akarsu- 45 yaşında, sanatçı Muhibe Akarsu - 45 yaşında, Muhlis Akarsu 'nun
EylülBehçet Aysan · Hacan Yayınları · 198867 okunma