Eylül Biraz

Profil Yayınevi
Sıralamalar

·71 syf.·
2020 10. kitabı
"Şiir yorgun insan işi Biraz da beceriksiz yaşamakta Şiirden ötesi susmaksa Sesimizi göğe asıp ısmarladık Allah'a Eylül biraz.. ismiyle kendisine dair güzel hissettiğim şiir kitabı diye kaldı hatrımda. Şairesini de hiç tanımadan ve bilmeden elimde buldum çünkü. Şairemiz kelimeleri çok naif bir şekilde kâğıda dökmüştü.. zaten okurken gönlünüze iyi gelişinden anlıyorsunuz bunu. Şiir seven her insanın la mekan ve zaman okuyabileceğinden şüphe etmeyeceğim satırlardı.. şiir sevmeyen insan olur mu? bence olmaz sadece gönlünün şiirini henüz bulamamış insan vardır.. ya da kendisini şiirden baska satirlarda kelimelerde bulan insan.. inşallah bu kitapta bulur herkes kendinden bir satır.. Şiir değil de sükût bizimkisi şaire abla.
2022 3. kitabı
Tesadüfen tanışma fırsatı bulduğum şair Sibel Kadıoğlu'nun kitabının akıcılığı, konularına farklı bakış açısı ve şiirlerinin yalın dili; "Eylül Biraz"ı bir çırpıda okumamı sağladı. "Yaşamak dediğimiz bir selamsız yolculuk." diyerek hayatın akışında durup düşünmeye teşvik eden tavrı hoşuma gitti, okunabilir.
Şiir Yorgun İnsan İşi
2018 5. kitabı
Bana şiiri,dergileri sevdiren kadındır Serap Kadıoğlu. Edebiyattan çok anlamam ama şiirlerinden gelen o naif hüzün, iman dolu başkaldırı örnek olur yüreğimin içlerine. Eylül Biraz da şiirlerini topladığı ilk kitap. İlk göz ağrımız, kesinlikle tavsiye ederim.
2021 8. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2021 22:45
şiir sevenler için kesinlikle okunması gereken bir kitap çok güzel ,çok beğendim .serap Kadıoğlu zaten en sevdiğim şairlerden. Size tavsiyem ilk fırsatta okuyun
2023 55. kitabı
“Eylül Biraz” Üzerine derkenar "Eylül Biraz" Şair Serap Kadıoğlu'nun, ilk baskısını 2018 yılında yaptığı, ikinci baskısını 2021'de Profil Kitap aracılığıyla okurlarıyla buluşturduğu şiir kitabı. Yirmi bir şiirin yer aldığı kitap, yetmiş iki sayfa hacmindedir. Şiirler, üç başlık şeklinde tasniflenmiş. "Aslından Ağır Gölge, Göğü Çırpan, Gençliğe Selam" şeklinde. Şairin, şiir dilini görmemiz ve duyumsamamız açısından "Aslından Ağır Gölge" şiirinden bir bölüm paylaşmak istiyorum izninizle. "İçine ağlardı annem, gök yüzüne ağardı/ Babacığım sen yokken sokakta ne çok gülmedim/ Haberin var mı çocukken yüzünü unutmuştum/ Unutur çok özleyen hatırlayınca gönendim" (sayfa 15) Şiir kitabı kapağında yer alan, yarım ilkbahar yaprağı ile yarım sonbahar yaprağının yani gazel yaprağının iki ortadan birleştirilip dikilme görseli güzel bir enstantane oluşturmuş. Şiirlerin içeriğiyle birlikte sanki ilkbahar ile sonbahar arasında bir bağ kurulmaya çalışılmış gibi. İnsan ömrü gibi mevsimler de süreğen olarak her yıl yaşanmaktadır. İlkbaharda ki uyanış ne kadar kıymetli ise son baharda ki olgunlaşma, kemal hali de o nispette kıymetlidir. İlkbaharda tomurcuklarla başlayan hayat, yaz ile beraber büyür, güzle beraber olgunlaşır, bezme ulaşır. Çoğu insanın hayallerinde koskocaman bir gelincik tarlalarına dönüşüverir. Eylülün, güzün bütün güzel çağrışımların yanında burkucu bir özlem halinin de yaşandığı muhakkak. Başka bir ifadeyle yalnızlığa, hüzne ve kayıplara da kapı aralanmaktadır. Eylül ve güz, bir taraftan tabiata ve toprağa dönüşü de imler. İnsanın gelmiş geçmiş bütün ontolojik aldanmışlıklarını bir tarafa bırakıp tabiatın, dünyanın ve kendi iç sesini dinlemeye bir yöneliştir bu. İnsanın yaşadığı acılar, yaka gelip yaka gitmekte ve yüreklerdeki mihnet, çeke gelip çeke gitmektedir.