Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Manevi Bahar Mevsimi Ramazan

Eyvah! Ramazan Kayıp

Elif Akardaş

Eyvah! Ramazan Kayıp Gönderileri

Eyvah! Ramazan Kayıp kitaplarını, Eyvah! Ramazan Kayıp sözleri ve alıntılarını, Eyvah! Ramazan Kayıp yazarlarını, Eyvah! Ramazan Kayıp yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yunus Baba bir sohbetinde bize kararlılık kılıcından bahsetmişti. İnsan bu kılıcı kuşandığında normalde zor gelen şeylerin bile üstesinden kolaylıkla gelirmiş. Kararlılık kılıcını Ramazan-ı Şerif'te kuşanıp sonra hiç çıkarmamak gerekirmiş.
Sayfa 105
Haliliye Medresesi: Amasya'da bulunan medreseyi Çelebi Sultan Mehmet'in Beylerbeyi Halil Paşa 1415'te yaptırmıştır. Medrese asıl olarak dikdörtgen planlıdır, uzun yıllar boyunca Garip Hafiz adıyla bilinen İbrahim Hakkı Hazretleri'nin dergâhı olarak kullanılmış, kendisi öldüğünde buraya defnedilmiştir.
Sayfa 99
Reklam
Ramazan ayı böyledir işte. Varlıklı insanlar üzerlerine düşen fakir hakkını usulünce öderler. Gönülden, aza çoğa bakmadan verenlerin sayısı artar. Bu bilinç yalnız Ramazan-ı Şerif'le sınırlı değildir. Yardım-yardımlaşma-cömertlik kelimelerinin hakiki fiilleriyle her Müslüman'ın ahlakına kazınmasıdır amaç. Böylece yardımlaşma bir ayla sınırlı kalmaz.
Sayfa 88
"Oruç zihni açarak anlayışı kolaylaştırır. Böylece öğrenerek anlamanın ve uygulamanın önündeki büyük engellerden biri kalkar. Önceden okuduğunuz pek çok yazıyı yeniden okuduğunuzda evvelkine oranla daha iyi anladığınızı hatta gözden kaçırdığınız pek çok şeyi ilk defa fark ettiğinizi görürsünüz."
Sayfa 73
« Bilgi ve öğrenme ayı hangisidir diye sorulsa Ramazan ayıdır derim. Çünkü Ramazan ayında insanlar faydasız her işten kaçınır. Bu ayda bol bol ibadet edilir, Kur'an okunur. ... Çünkü Kur'an okumak ilmin başlangıcıdır. Çünkü Ramazan ayında öğrenmek kolaylaşır. »
Sayfa 70
- Senenin yine o güzel mevsimi geldi. Bir manevi rüzgâr evlerin arasından, sokakların köşelerinden eser ve herkesin penceresini, perdesini bir şekilde yoklar ve sahibine "Bu işte bir fevkaladelik var." dedirtir. Hepimiz içten içe severiz o havayı. Çok ibadet etmeyebiliriz, çok da tembelleşiriz aslında ama yine de Ramazan’ın latif rüzgârı hepimize yeni bir soluk verir.
Sayfa 61
Reklam
Ney: Dokuz boğumlu kamıştan yapılan, ön tarafında altı, arka tarafında bir deliği bulunan nefesli çalgı. Ney, tasavvuf müziğinin bir simgesidir. Müzik aletlerinin çoğunda çalmak tabiri kullanılırken ney için üflemek tabiri kullanılır. Üflemenin mecazi bir anlamı vardır. Allah'ın insanı yaratırken ruhunu üflemiş olmasından alır anlamını.
Sayfa 59
“ Niyetler bizi, her ân Allah’ın rızasına uygun davranışlar sergileyen birer mümin durumuna getirecek bir potansiyele sahiptir. Küçük şey yoktur. Önemli olan niyet etmektir. ”
Sayfa 44
Unutmayın, her zorlukla beraber bir kolaylık vardır!
Sayfa 121Kitabı okudu
…kararlılık kılıcından bahsetmişti. İnsan bu kılıcı kuşandığında normalde zor gelen şeylerin bile üstesinden kolaylıkla gelirmiş. Kararlılık kılıcını Ramazan-I Şerif’te kuşanıp sonra hiç çıkarmamak gerekirmiş. Kararlılık kılıcını çok sevmiştim.
Sayfa 105Kitabı okudu
49 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.