Flappers Serisi 1

Orijinal Adı:
Vixen

2020 1. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2020 08:47
Flapper kelimesini duymuş muydunuz? Önce bunu açıklamak faydalı olacaktır diye düşünüyorum..sözlük karşılığı aslında kıyafeti ve davranışları ile geleneği reddeden 1920 lerin genç kadını..yani 1920'lerin sosyal yasamina damgasini vuran, artik evinde mutfaginin basinda degil de, caz calinan partilerde martinisini yudumlayan kadinlara verilen isim. Gözünüzun önüne bob cut/ Bob kesim tarzında bir saça sahip, asgari düzeyde küçük goguslu (ki bunu sağlamak için goguslerini sıkıca saranlar da yok değil), kıyafetlerinde dizlerini gösteren (ki bu o zaman diliminde toplumdaki imajı etkileyen en önemli faktör) ve sigarası içkisi ile dansını (çarliston) pekiştiren capcanlı bir moda ikonu..yani bir nevi korseyi çıkarıp ağır , endamlı , nazik kadın figürüne ağır darbe vuran sadece moda anlamında değil kadının toplumdaki yerine de ilk darbeyi vuran , özgürlüğe ve güce ulaşmada ilk adımın atıldığı bir harekettir aslında..flapperlara , onların kural yıkıcıligi ve asiligine dair söylenecek çok sey var araştırması zevkli bir başlık Masum ve Fettan da aslında bu dönemde yaşayan ve flapper olma yolunda hayatlarında keskin dönüşlere giren iki kuzen hakkında.. biri ailesi tarafından aşırı davranışları sebebiyle taşra da yaşayan , diğeri ise örnek kız çocuğu imajinda ve başarılı bir evlilik arifesinde olan şehirli kızımız. İkisi de aslında birbirlerini hiç tanımıyorlar.. Konu flapper başlığı altında o kadar ilgi çekici ki , aslinda kitaptan yola çıkarak farklı kaynaklardan edindigim bilgiler beni daha çok mutlu etti diyebilirim. Hikayenin temeli böyle bir konu iken çok daha çarpıcı olabilir miydi ? Evet.. zamanın dokusu ve konuların anlatılis biçimi çok daha farklı olabilir, günümüz dedikoducu genç kız romanlarına kaymayabilirdi akış.. yine de okunabilir bir ikili olduğunu söylemek
FettanJillian Larkin · Epsilon Yayınları · 201216 okunma