Yazar:
1997
Can Yayınları

Bayıldım
2024 6. kitabı
" Amos Oz İsrail’in çağdaş yazarlarının başında gelen önemli bir yazar. Daha önce kendisiyle tanışmamıştım ve varlığından haberim dahi yoktu. Ankara sokaklarını arşınlarken küçük bir kafede
Sıradan bir yazar/kitap
Hevesle başlamıştım ama bir süre sonra sıradan bir yazar olduğunu anladım. Fima isimli kahramanın günlük yaşamı hakkında hikaye dönüp dolaşıyor. Beğenmedim
2019 18. kitabı
Dominant, eleştiriyi kabul etmeyen belki sayılacak daha bir sürü kimine göre kötü özelliği olan ama kendi çocuğu olmadığı halde kendi annesi,babasından daha iyi ilgilenen güzel Fima. Umarım yolumuz tekrar kesişir.

Amos OzYazar · 11 kitap
1939’da Kudüs’te dünyaya geldi. 15 yaşındayken bir Kibutz'da yaşamaya başladı. İlk kısa hikâyeleri 20 yaşındayken yayımlandı. Oz, İbrani Üniversitesi’nde felsefe ve edebiyat okudu. Çağdaş İsrail edebiyatının önde gelen temsilcilerinden. Barış yanlısı tutumu ve eylemleriyle bütün dünyada itibar gören, çağımızın en büyük yazarlarından biridir. 1977’den bu yana İsrail’in "Barış, Hemen Şimdi" hareketinin önderlerinden biri olarak çalıştı, İsraillilerin ve Filistinlilerin birlikte var olmaları için kampanyalar yürüttü. Çocuklar ve yetişkinler için yazdığı birçok kitap sayısız dile çevrildi.